hamburger-icon

Kliker.info

Božo Ljubić: Ne pristajemo na Dodikove ucjene

Božo Ljubić: Ne pristajemo na Dodikove ucjene

27 Oktobra
00:25 2006

Lider Hrvatskog zajedništva HDZ 1990 Božo Ljubić u jučerašnjoj izjavi za "Dnevni avaz" kazao je kako smatra neprihvatljivim zahtjeve predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da kandidat te stranke po svaku cijenu bude novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH.
– Nijedna stranka nema ekskluzivno pravo na vlast i zato Hrvatsko zajedništvo HDZ 1990, kao sudionik razgovora o formiranju parlamentarne većine, ne pristaje na uvjetovanja Milorada Dodika da novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude isključivo iz SNSD-a. Ne želimo se pristankom na takva uvjetovanja dodvoravati bilo kome kako bismo ušli u vlast, pa ni Dodiku – kazao jeLjubić, komentirajući dogovor koalicije HDZ-a i SNSD-a, te činjenicu da je predsjednik HDZ-a Dragan Čović bezuvjetno prihvatio zahtjeve SNSD-a. Ljubić nije isključio mogućnost da će o formiranju vlasti razgovarati s Dodikom, ali nije mogao reći kada će doći do tog susreta. Naglašava da je HDZ 1990 otvoren za razgovore sa svim strankama u BiH, prije svih, legitimnim predstavnicima bošnjačkog i srpskog naroda, ali isključivo na bazi dogovora i partnerstva, a ne bilo kakvih uvjetovanja.

Ljubić ističe da Hrvatsko zajedništvo HDZ 1990 ne smije i ne može biti zaobiđeno u razgovorima o budućim koalicijama, jer je najznačajniji nosilac hrvatskog legitimiteta.
– Mi smo na potezu od Drvara do Neuma dobili najveći broj glasova i tko bi god zanemario tu činjenicu, uistinu ne bi ispravno promišljao budućnost BiH – rekao je Ljubić.

Na naše pitanje postoji li mogućnost da Hrvatsko zajedništvo HDZ 1990 ostvari postizbornu saradnju s HDZBiH, odnosno da se formira svehrvatska koalicija, Ljubić je odgovorio:
– Postoji mogućnost dogovora postizborne suradnje s HDZBiH, takva koalicija je potrebna, jer i oni su nosioci dijela hrvatskog legitimiteta u BiH.

 

 

(Dnevni avaz) 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku