hamburger-icon

Kliker.info

Božo Ljubić: Ponašanje HDZ-a BiH je hrvatska tragedija/HDZ BiH: Ljubić je gubitnik i zagrebačko-sarajevski poltron

Božo Ljubić: Ponašanje HDZ-a BiH je hrvatska tragedija/HDZ BiH: Ljubić je gubitnik i zagrebačko-sarajevski poltron

23 Novembra
05:30 2006

Božo Ljubić optužio je u današnjem  saopćenju za javnost zamjenika lidera HDZ-a BiH Niku Lozančića za opstrukcije u formiranju nove vlasti.

– Neka bosanskohercegovačka javnost zna krivac  zašto sutra neće biti konstituiran Zastupnički dom  Parlamenta Bosne i Hercegovine, a onda i Vijeća ministara je Niko Lozančić. On nije pristao ni na kakav dogovor sa stranačkim čelnicima po kojem bi dijelio vlast s ostalim hrvatskim političkim strankama, pravdajući to programskim razlikama. Ako pod tim razlikama smatra naše neslaganje s ustavnim promjenama iz travnja ove godine, kako onda može surađivati sa Strankom za BiH koja je imala ista stajališta navodi se o Ljubićevoj reakciji.  

On je ovakvo ponašanje Lozančića nazvao «hrvatskom tragedijom u BiH režiji hrvatskih vlastoljubaca».

– Neka hrvatski narod zna, Hrvatima nitko nije kriv ni Srbi, ni Bošnjaci za ovo što nam se događa već oni koji se predstavljaju u njihovo ime. Naime i  njihovi predstavnici su nudili dobronamjerne i konstruktivne prijedloge, a da se hrvatske stranke dogovore da zajednički uđu u vlast. Štoviše, Milorad Dodik je od deset ministarstava u Vijeću ministara Hrvatima nudio četiri  ako se oko toga Hrvati mogu dogovoriti. Zajednički prijedlog Harisa Silajdžića, Milorada Dodika i Mladena Ivanića je bio da Hrvati ako su spremni na dogovor mogu birati ministarstva koja žele. Niko Lozančić je sve odbio pozivajući se na članstvo HDZ koje tako traži. Je li je tako, neka članstvo HDZ BiH odgovori!? – istakao je Ljubić.

Ponovio je da  zagovara suradnju hrvatskih političkih stranaka na državnoj i federalnoj razini, jer bi to jačalo ukupnu hrvatsku poziciju i hrvatski doprinos stabilizaciji ukupnih političkih prilika u Bosni i Hercegovini. 

Tragom Ljubićevih izjava ekspresno je reagirala Središnjica BiH

– Predsjednik bezimene stranke i vječiti gubitnik u svim izbornim procesima u kojima je sudjelovao i kao pojedinac i kao stranački čelnik, te samozvani lider hrvatskog naroda u BiH, gospodin Božo Ljubić i dalje zbunjuje javnost svojim izjavama u kojima se predstavlja kao jedini predstavnik i dušebrižnik hrvatskog naroda u BiH – navodi se u oštro intoniranoj reakciji  HDZ-a BiH i nastavlja: 

– Zbog povrede osobnih sujeta i nemogućnosti da prihvati osobne poraze, gospodin Božo Ljubić se, osim što je intenzivno radio na razbijanju hrvatskog naroda u BiH, prihvatio i uloge dvostrukog poltrona i poslušnika svojih političkih šefova iz Zagreba i Sarajeva.  HDZBiH ističe da je to najbolji pokazatelj tko pod svaku cijenu, ne birajući sredstva i načine, želi zauzeti makar najmanji „stolićak“ u vlasti. Gubitnik ostaje gubitnik i red bi bio da to gospodin Božo Ljubić makar jednom prizna, te da prestane obmanjivati javnost i hrvatski narod u BiH. 

(Kliker.info)
(Foto: 24sata.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku