hamburger-icon

Kliker.info

Božo Ljubić: Nije isključeno da se u BiH dese i prijevremeni izbori

Božo Ljubić: Nije isključeno da se u BiH dese i prijevremeni izbori

03 Oktobra
16:02 2006


Kandidat Koalicije Hrvatsko zajedništvo za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i lider HDZ 1990 Božo Ljubić kazao je da je pobjeda kandidata SDP-a Željka Komšića legalna, ali da on, imajući u vidu rezultate glasanja u kantonima s hrvatskom većinom, nema hrvatski legitimitet.
Ipak, Ljubić je čestitao Komšiću na izbornoj pobjedi.
– Istina, to nije dobro za BiH, ali takav je Ustav. BiH vrlo brzo mora dobiti novi ustav, a s obzirom na tu činjenicu, nije isključeno da se u BiH dese i prijevremeni izbori – kazao je Ljubić.
Podsjetio je da je ovo treći put da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ranije se to dogodilo prilikom izbora Joze Križanovića i Ive Mire Jovića.
Komentirajući Komšićev izbor, Zvonko Jurišić, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH u ime HSP-a Đapić – dr. Jurišić, kaže da je politika SDP-a bila licemjerna.
– Mislim da Željko Komšić neće ništa napraviti na štetu glasača u BiH. Ali, držim da BiH mora donijeti ustav gdje će predsjednik države ili član Predsjedništva biti biran na drugi način – rekao je Jurišić. 


(Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku