hamburger-icon

Kliker.info

Bosić prijavio predsjednika RS : Dodik mi je uputio ozbiljne prijetnje po život

Bosić prijavio predsjednika RS : Dodik mi je uputio ozbiljne prijetnje po život

27 Decembra
17:14 2015

dodik-i-bosicLider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ustvrdio je danas da mu je predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik uputio prijetnju po život te da je zbog toga preduzeo određene mjere na ličnoj bezbjednosti.-Dobio sam ozbiljnu prijetnju prije nekoliko dana od strane Dodika, i kao posljedica te pretnje preduzeo sam određene mjere na ličnoj bezbjednosti.

U toj prijetnji je čak definisano i mjesto gdje će doći do napada – rekao je Bosić novinarima u Banjoj Luci. Prijetnje nije prijavio policiji jer, kako tvrdi, sigurno ne bi preduzeli mjere.

Kaže da ga je to podsjetilo na slučaj ubistva potpredsjednika SDS-a Branislava Garića. Bosić je dodao i da je jučerašnju Dodikovu izjavu shvatio kao prijetnju da će ga “ako ga vidi na ulici nakon suđenja vidjeti da li će biti uravnotežen“.

-U glavi mi se stalno mota situacija s Branislavom Garićem, kada je ubica oslobođen zato što je vještak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv. I ova situacija također s vještakom neuropsihijatrijske struke oko Dodikovog psihičkog zdravlja natjerala me je da se zamislim i mogu da kažem da nisam uplašen, ali nisam ni ravnodušan – rekao je Bosić. Dodao je da je stoga preduzeo određene bezbjednosne korake.

Podsjetio je i da je na nadavnom suđenju po Dodikovoj tužbi za klevetu, vještak koga je predsjednik RS angažirao, dao nalaz da Dodik ima PTSP, da ima određene strahove i logoreju, kao govornu manu, kao posljedicu toga jer se stresao kada je čuo moju rečenicu “da je ukrao milione“.

Ono što je napisao neuropsihijatar kojeg je Dodik angažovao jasno govori, kako je naveo Bosić, da se radi o ozbiljnim psihijatrijskim poremećajima. Vještak je na suđenju dodao i da se Dodik, kako kaže, sam liječio i nije tražio pomoć stručnjaka, što je zabrinjavajuća činjenica.

-Za nas sve bi bilo dobro da ga neko ubijedi da potraži stručnu pomoć – zaključio je Bosić.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku