hamburger-icon

Kliker.info

Bosanka Alma pravi neobičnu umjetnost od školjki i kamenčića sa plaža u Omanu

Bosanka Alma pravi neobičnu umjetnost od školjki i kamenčića sa plaža u Omanu

05 Juna
07:22 2015

alma115Bosanka Alma de Ville živi u Muscatu, glavnom gradu države Oman na jugoistočnoj obali Аrapskog poluotoka.Alma uživa provoditi vrijeme na plaži, a hobi joj je sakupljanje kamenčića i školjki različitih oblika i vrsta, od kojih naknadno pravi prava umjetnička djela u vidu mozaika.

Alma je po profesiji dizajnerica interijera i odlučila je pronaći idealan način kojim će kombinovati ljubav prema uređivanju unutrašnjeg prostora i boravak u prirodi.

“Ova umjetnost je za mene neka vrsta meditacije. Poslijepodne provedeno na plaži mi je poput odlaska u spa centar”, kaže Alma, čije se šetnje plažom od planiranih pola sata, produže i na tri ili četiri sata.

Umjetnička djela nastaju spontano, nakon što na bijelu podlogu poreda kamenčiće i školjke različitih boja.

“Pustim da materijali pronađu veze jedni s drugima prirodno i pokušavam pronaći nešto lijepo u nečemu jednostavnom. Čim vidim plažu, znam šta živi na njoj, a svaki put kad odem na neku novu plažu, osjećam se kao dijete u prodavnici igračaka, uvijek sam uzbuđena u vezi sa tim šta ću tamo pronaći”, kaže Alma koja u Omanu živi s mužem porijeklom iz Velike Britanije.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku