hamburger-icon

Kliker.info

Bosanci i Hercegovci u Australiji se opraštaju od Amira Bukića: “Utisnuo si neizbrisiv pečat, počivaj u miru dobri prijatelju”

Bosanci i Hercegovci u Australiji se opraštaju od Amira Bukića: “Utisnuo si neizbrisiv pečat, počivaj u miru dobri prijatelju”

14 Septembra
05:58 2022

Amir Bukić, dugogodišnji urednik i voditelj SBS radio-programa na bosanskom jeziku nakon duge bolesti preselio je na ljepši i bolji svijet.

Time je bosanskohercegovačka zajednica u Australiji izgubila velikog čovjeka i patriotu, koji je godinama radio na očuvanju naše tradicije, kulture i jezika.

Brojni Bosanci i Hercegovci uputili su posljednji pozdrav svom dragom prijatelju.

– Još mnogo smo toga mogli jedan drugom reći, a kako ti reče “dok ovo malo prođe”. Tvoj glas je bio ubjedljiv, a sve ipak osta dorečeno. Iskreno bi ti još koju rekao. Još koju od tebe čuo. Svaki naš razgovor je bio prijateljski, a uvijek i pun tvoga intelekta, širine misli. Znao si mi kao stariji brat ili amidža posavjetovati. Počivaj u miru dobra dušo što si nas prerano napustila! Tvoj odlazak je stvorio rupu u vremenu i prostoru jednog tihog prijateljstva! Volio si sevdah, kulturu, bosanski jezik, volio si Bosnu a i Hercegovinu, volio si svoj narod, svoje dvije domovine. Volio si svoje bližnje, a i svi mi smo nekako bili tvoji bližnji. Počivaj u miru moj dobri prijatelju, poručio je putem Facebooka Ernest Kulauzović, bh. aktivista u Australiji.

Od Amira se oprostilo i osoblje Bosanske etničke škole u Sydneyu

– Jedno je sigurno, njegov rad i djelo ostat će da se pamti u najljepšem mogućem svjetlu, jer je utisnuo neizbrisiv pečat, koji trebamo svim srcem cijeniti i njegovati. Hvala Ti, divna dušo, za svaku toplu riječ, savjet i podršku, koju si pružao Bosanskoj etničkoj školi, stoji u njihovoj poruci.

Posljednji pozdrav i saučešće porodici su upućeni i iz Počasnog konzulata BiH u Sydnyu, ali i od strane brojnih drugih Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji.

(Moja BiH)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku