hamburger-icon

Kliker.info

Bosanac u SAD-u osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge

Bosanac u SAD-u osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge

20 Februara
09:32 2014

Slobodan Dragić porijeklom iz Bosne i Hercegovine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Jelene krajem septembra 2010. godine u u Palm Beachu u američkoj saveznoj državi Florida.

 Ubio suprugu pred očima kćerke

Kako piše list Palm Beach Post, kada je muškarac osumnjičen za ubistvo supruge, obično se djeca ne pozivaju da svjedoče. Međutim, zbog specifičnosti slučaja, kćerka Suzana pozvana je da iznese svoja saznanja o ubistvu i odnosima između njenih roditelja. Ona je govorila o višegodišnjem porodičnom nasilju oca nad majkom.

Nakon višegodišnjeg sudskog slučaja, prikupljanja dokaza i svjedočenja, 49-godišnji imigrant iz Bosne i Hercegovine osuđen je na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja zbog ubistva prvog stepena.

Okružni tužitelj Glenn Kelley nije pokazivao emocije prilikom izricanja presude.

Ova porodica napokon je dobila svoj smiraj. Suzana, njena braća i sestre mogu nastaviti sa svojim životima. Ovo je zaključak slučaja koji su dugo očekivali”, kazao je Kelley.

Kako piše navedeni list, porodica je izbjegla iz ratom zahvaćene Bosne nakon čega su se nastanili u Bostonu iz kojeg su prije desetak godina preselili na Floridu.

Tokom svjedočenja i iznošenja dokaza mogle su se čuti tvrdnje da je Slobodan prijetio svojoj supruzi ubistvom ukoliko ga odlučni napustiti. Navodno, desetak dana prije nego će je upucati, Jelena je podnijela zahtjev za razvod.

Osuđenik je u svoju odbranu kazao da se ne sjeća ubistva. Međutim, sudija je kazao da je to uradio pucajući joj u leđa. Nakon što je pala, pucao joj je još jednom u glavu.

Njegovi advokati, Jennifer Marshall i Maurissa Jones, kazali su da je Slobodan jednostavno bio izgubio vezu sa stvarnošću, da se previše brinuo zbog sinove ovisnosti o drogama, nije jeo ni spavao te je u jednom trenutku jednostavno “pukao”.

(Kliker.info-Klix.ba)

 

Podijeli

2 0 komentara

 1. Amica
  Amica 20 Februara, 17:02

  Kad Srbin ili Hrvat pocine zlocin, odmah su iz “Bosne i Hercegovine” i odmah su “Bosanci.” A kad se ne radi o zlocinima, odmah su Srbi i Hrvati. Koja medijska propaganda!

  Odgovori
  • Goca
   Goca 23 Jula, 08:32

   Amica! U ovoj tuznoj i strasnoj tragediji imas vremena da obracas paznju koje Srbin, Hrvat ili musliman! Tuzno.

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku