hamburger-icon

Kliker.info

Bosana raspisala konkurs : Stipendije za studente u BiH

Bosana raspisala konkurs : Stipendije za studente u BiH

14 Jula
05:48 2020

Bosana Fondacija raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa visokog obrazovanja s područja Bosne i Hercegovine za akademsku 2020/2021. godinu.

Neki od uslova koje morate ispunjavati kako bi konkurisali su da ste državljanin Bosne i Hercegovine, da imate status redovnog studenta, da niste stariji od 21 godine (pri upisu na prvu godinu studija),… Prednost svakako imaju kandidati koji su trenutno smješteni u domu za nezbrinutu djecu ili su u prošlosti bili smješteni u domu za nezbrinutu djecu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici.

Kriteriji za dodjelu stipendija su sljedeći:

– opći uspjeh iz srednje škole;
– nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima;
– socijalni status;
– ostalo.

Prijave na Konkurs podnose se na obrascu koji se može preuzeti na web stranici Bosana Fondacije.

Uz popunjenu Prijavu priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane u kriterijima i uslovima Prijave. Dokumentacija se prilaže u elektronskom formatu, pa je potrebno skenirati originalne dokumente mjerodavnih službi. Lista potrebnih dokumenata je navedena u Prijavi i isti ne moraju biti ovjereni.

image
Konkurs za stipendije za studente

Odluka o visini stipendije i broju stipendista u akademskoj 2020/2021. godini, mjesečni iznos i iznos za dodatne školske troškove odredit će se naknadno.

Prijave se mogu izvršiti od dana objavljivanja Konkursa 1. augusta 2020. do 16. augusta 2020. Studenti koji uđu u uži izbor će biti kontaktirani i intervjuisani.

Konačna odluka i lista kandidata će biti objavljena krajem septembra 2020. godine. Prijava se popunjava elektronski na našoj web stranici gdje se i prilaže potrebna dokumentacija.

Više o konkursku možete pogledati https://bosanafoundation.org/blogs/blog/konkurs-bosana-fondacije%C2%A0%C2%A0ovdje.

Podsjećamo, od svog osnivanja Bosana je omogućila stipendije za više od sto bosanskohercegovačkih studenata, kao i programe njihovog profesionalnog razvoja, u vidu pohađanja konferencija i seminara, te mentorskih programa i obuka. Svake godine deset do petnaest novih studenata imaju priliku postati Bosanini studenti i time proširiti mogućnosti svog obrazovanja i profesionalnog napretka.

Bosana je specifična fondacija po tome što studentima ne daje samo mjesečne stipendije, kao većina drugih, već pokriva i sve druge troškove kurseva, edukacija, prijevoza, smještaja i slično, te animira stipendiste da bez finansijskog opterećenja traže načine dodatne edukacije. Iako je većina Bosaninih stipendista ostala u BiH i ovdje gradi bolju budućnost, neki su se ipak odlučili potražiti šansu i izazove u inozemstvu.

(Moja BiH )

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku