hamburger-icon

Kliker.info

Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane BiH : Podnijet ću krivičnu prijavu protiv MUP-a RS i Željke Cvijanović

Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane BiH : Podnijet ću krivičnu prijavu protiv MUP-a RS i Željke Cvijanović

26 Februara
13:48 2016

boris_jerinicZamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić izjavio je za Fenu da će podnijeti krivične prijave protiv MUP-a Republike Srpske, Geodetske uprave, predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović i kompanije EFT iz Stanara da bi zaštitio svoju imovinu, zbog čije odbrane je jutros i bio uhapšen u Stanarima.

Jerinića je uhapsila policija RS-a, a nakon što je sa svojim stricem branio uzurpaciju dviju zemljišnih parcela, na koje je po njihovom privođenju uveden u posjed EFT, koji želi da na njihovoj zemlji gradi određene poslove.  Zadržani su u policiji dva sata, a Boris Jerinić je ogorčen činjenicom da su privedeni, iako je nadležnima stavio na uvid rješenja da eksproprijacija nije obavljena na zakonit način.

Tvrdi da i ovaj slučaj pokazuje da građani nisu zaštićeni, da zakon nije na njihovoj strani, već da su Vlada RS-a i druge institucije u zaštiti “velikih igrača i novca”.
-Sama činjenica da je garanciju da gradnju Termoelektrane Stanari dala Vlada RS, dok je Milorad Dodik bio premijer, upućuje na sumnju da li je i on suvlasnik EFT-a – tvrdi Jerinić, ističući da jeste za razvoj RS, ali ne po svaku cijenu, jer se “građanima oduzima zemlja, bez bilo kakvog obavještenja”.

-Meni je zemlja oduzeta i uveden je u posjed EFT kako bi gradili određene objekte na mom imanju – pojasnio je Jerinić, naglasivši da njega, kao oštećenu stranu u ovom postupku, nisu obavijestili, što upućuje da su određena rješenja donijeta na “sumnjiv, nezakonit i neustavan način”.

-To pokazuje i presuda Ustavnog suda RS-a i u slučaju autoputa kroz Prnjavor, i dalekovoda “Elektroprenosa” i  siguran  sam da ću ta prava dobiti na Ustavnom sudu RS-a, ali ću podnijeti krivične prijave protiv odgovornih osoba koje su donijele rješenja o oduzimanju moje zemlje, a to su Geodetska uprava, Pravobranilaštvo RS-a, predsjednica Vlade Željke Cvijanović, EFT, jer sumnjam da se radi o udruženoj zločinačkoj organizaciji koja na ovom prostoru pljačka narod – tvrdi on.

Najavio je da će i dalje nastaviti pravnu borbu za obranu svoje imovine.Jerinić je dodao i da bi zemlju dali i bez naknade EFT-u da su pokazali korektan odnos u cijelom slučaju.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku