hamburger-icon

Kliker.info

Boem iz redova Veleža

Boem iz redova Veleža

11 Novembra
23:48 2006

Ismet Šemrd iz Mostara, u gradu na Neretvi starijima  poznatiji kao Gaga, je prije više  od 35 godina potpisao svoj profesionalni ugovor sa Fk Veležom iz Mostara. Kao mladi talent prošao je kompletnu  školu fudbala u mostarskom Veležu. Kasnije je bio o član jedne od najboljih generacija ovog kluba, a kao petnaestogodišnjak postao je prvak Jugoslavije u skoku u dalj. Danas Ismet Šemrd Gaga živi u Mostaru, vodi kafić «Boemi» u kojem su stalni gosti mostarci starog kova.

– Imao sam sve predispozicije da postanem odličan nogometaš. Imao sam talenta i igrao sam dobro, uspio sam doći u prvi tim i nastupati za Velež pet godina ali boemski način života mi nije dozvoljavao da postanem zaista vrhunski. Volio sam društvo, žene i provod, priča nam Gaga.


Kada se prisjeća mladih dana i Veleža, kaže da ne može da se ne sjeti velikog Sulu Rebca koji ga je na početku karijere doveo u mostarski klub.

– Od svih stručnjaka u Veležu najviše sam poštovao i volio legendarnog Rebca. On me je još kao dječaka doveo u Velež i njemu mogu zahvaliti što sam bio u dresu najdražeg tima. U mojoj generaciji sam se najviše družio sa Zlatkom Rahimić s kojim sam i danas prijatelj.

Ismeta Šemrda smo u «Boemima» zatekli sa Zlatkovim bratom Srečkom koji je Gagu još 1987 dočekao u SAD-u kada je ovaj potpisao za Chicago Sting.

 

– Sjećam se kad je Gaga zajedno sa Dubravkom Ledićem  došao u Ameriku igrati fudbal za Chicago. Bio je fizički  spreman i oduševljavao svojom igrom. Igrao je i mali i veliki nogomet i njegova igra je uvijek bila vrhunska, kaže Srečko te dodaje kako Gaga ipak nije mogao bez Mostara, vratio se u Mostar unatoč tome što su mu nudili sve i molili ga da ostane. 

Ismet Šemrd kaže da su Velež i Mostar uvijek zauzimali najveće mjesto u njegovom srcu. Nije se nikada pokajao što je zbog «Mostarenja» zapostavio sport i oduzeo sebi šansu za veliku karijeru.

-Nije mi žao. Imao sam dobar život i sječanja na dane iz Veleža i mladosti su moje najljepše uspomene. Još uvijek živim u Mostaru, sa prijateljima sam na svojoj Carini. Živio sam boemski ali se ni danas ne kajem zbog toga, kaže na kraju Ismet Šemrd Gaga

Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku