hamburger-icon

Kliker.info

Bivši američki predsjednik Jimmy Carter: “SAD više nije demokracija nego oligarhija” (Video)

Bivši američki predsjednik Jimmy Carter: “SAD više nije demokracija nego oligarhija” (Video)

27 Septembra
04:46 2015
jimmycar112Bivši američki predsjednik Jimmy Carter komentirao je u intervjuu  sa Oprah Winfrey kako SAD više nije demokratija već oligarhija, pošto, kako ističe, danas svakom potencijalnom predsjedničkom kandidatu treba najmanje 200 milijuna dolara ako želi imati ikakve šanse da bi postao predsjednikom.

“Nema šanse da danas dobijete demokratsku ili republikansku nominaciju bez da uspijete skupiti 200 ili 300 milijuna ,ili čak i više. Ja danas ne bih bio u stanju postati predsjednikom”, rekao je Carter.

“Sada smo postali oligarhija umjesto demokracije i smatram da je to najveća šteta osnovnom moralu i etičkim standardima američkom političkom sistemu koju sam ikada vidio za vrijeme svog života”, poručio je bivši predsjednik Jimmy Carter. Podsjetimo, na vlasti je bio od 1977. do 1981., a idućeg mjeseca će navršiti 91 godinu života.  Prošlog mjeseca je javno objavio da ima rak na mozgu  rekavši potom da je  “iznenađujuće lagano” prihvatio bolest i da je “sad sve u rukama Boga”.

“Spreman sam na sve i spreman sam za ovu avanturu”, rekao je sa osmjehom 90-togodišnji Jimmy Carter, koji je dužnost predsjednika SAD obavljao od 1977. do 1981.godine.Nobelovu nagradu za mir dobio je 2002.

(Kliker.info-agencije)

http://

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku