hamburger-icon

Kliker.info

Bivši ambasador Milinić u Tužilaštvu BiH svjedočio puna 4 sata : Dodik traži ukidanje Suda BiH zbog sebe, a ne zbog boraca i srpskih žrtava (Video)

Bivši ambasador Milinić u Tužilaštvu BiH svjedočio puna 4 sata : Dodik traži ukidanje Suda BiH zbog sebe, a ne zbog boraca i srpskih žrtava (Video)

02 Oktobra
05:12 2015

gordanm44Nekadašnji ambasador BiH u Rusiji Gordan Milinić  je u Tužilaštvu BiH svjedočio puna četiri sata. Kaže da ne može govoriti o detaljima, jer bi time narušio istragu, prenosi BN Televizija.

“Tužilaštvo BiH mi je ponudilo status zaštićenog svjedoka pod pseudonimom. Ja sam rekao da ne treba meni nikakav pseudonim, zna se ko je Gordan Milinić i ja ću svjedočiti pod svojim imenom, a na organima bezbjednosti je da reaguju i već su preduzeli mjere za moju zaštitu”, rekao je Milinić.

Tužilaštvo BiH već je imalo određena saznanja o Dodikovim kriminalnim radnjama, kaže Milinić.

“Predsjednik Milorad Dodik traži uništenje Suda BiH isključivo zbog sebe, a ne zbog boraca, ne zbog srpskih žrtava, već zbog sebe, jer zna da se vode istrage protiv njega”, rekao je Milinić.

Milinić kaže da je Dodik uvijek radio samo za lični interes i vlast.

“Bio sam svjedok afere kada je Dodik kao muva bez glave hodao po Vladi Republike Srpske i galamio:

“Meni da oduzmu šleper, ja sam poslanik. A u Doboju su mu oduzeti šleperi cigareta i general Mladić je odmah te cigarete podijelio borcima. Vlada je tada trebala da uhapsi Dodika, ali ga je zaštitio Momčilo Krajišnik, riječima da ne treba da se hapse srpski poslanici”, rekao je Milinić.

Banjalučko pravosuđe je odbilo moje svjedočenje, kaže Milinić. On ukazuje da je promjenom vlasti na nivou BiH, došlo do promjene i u Sudu i Tužilaštvu BiH tako da su oni otvoreni za nove dokaze. Milinić tvrdi da je spreman da se suoči sa Dodikom.

“Ja njega zovem i kažem mu da ima dva izlaza – ili da podnese ostavku ili da ide sa mnom na poligraf, ali opet će Dodik morati da podnese ostavku”, kaže Milinić.

(Kliker.info-FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku