hamburger-icon

Kliker.info

Bivolje Brdo: Dževdet sjekirom i nožem napao i povrijedio Jozu i Peru Prcu

Bivolje Brdo: Dževdet sjekirom i nožem napao i povrijedio Jozu i Peru Prcu

23 Novembra
01:04 2006
 

Dževdet Èevra (38) iz Bivoljeg Brda kod Èapljine napao je juèer oko 9 sati sjekirom i nožem svoje komšije, braæu Peru (69) i Jozu (67) Prcu. Incident se dogodio na terasi ispred kuæe Perinog sina Slobodana. 

 

Braæa Prce zadobili su vidne povrede u predjelu glave i vrata, nakon èega su prebaèeni na Odjel hirurgije Klinièke bolnice Mostar  gdje im je ukazana prva pomoæ.  Portparol mostarske bolnice Andrijana Bošnjak rekla je kako njih dvojica nisu u životnoj opasnosti, te da su nakon ukazane prve pomoæi smješteni zadržani u bolnici. 

 

– Èevra je upao u kuæu porodice Prece i pitao za „muške“ ukuæane. Odmah nakon toga u kuæu su došla braæa Pero (1937) i Jozo Prce (1939).  Èevra ih je napao sjekirom i zadao im ozlijede u predjelu glave i vrata – rekao je portparol MUP-a HNK Sreæko Bošnjak.

 

            Sreæko Bošnjak, portparol MUP-a HNK

Portparol Bošnjak dodaje da je Èevra, iako je invalid, nakon napada skoèio sa terase i pobjegao  kuæi. Tamo je oprao krvave ruke i pobjegao u obližnju šumu. Od tada se za njim gubi svaki trag. Bošnjak kaže da policija intenzivno pretražuje terene oko Bivoljeg Brda u potrazi za Èevrom. U potjeru za njim bi mogli biti ukljuèeni i pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a.

 

 

Policija ne raspolaže s informacijama da je osumnjièeni naoružan vatrenim oružjem. O incidentu je obaviještena kantonalna tužiteljica Tanja Marèinko koja je ovlastila službenike Policijske uprave Èapljina da obavi uviðaj na licu mjesta, te prikupljanje dokaza vezanih za izvršenje ovog kriviènog djela. 

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku