hamburger-icon

Kliker.info

Bise traži objašnjenje od Čovića : Ratni zločinac uputio prijetnje glavnom uredniku portala 24sata.info

Bise traži objašnjenje od Čovića : Ratni zločinac uputio prijetnje glavnom uredniku portala 24sata.info

10 Augusta
16:31 2016

biseRedakcijski kolegij Informativno-revijalnog portala 24sata.info najoštrije osuđuje nastavak pritisaka i upućivanja prijetnji glavnom i odgovornom uredniku Nerminu Bisi. Prijeteće poruke i uvrede stigle su noćas i jutros u vidu depeša upućenih putem mesengera na društvenoj mreži Facebook. Kako je na svom Facebook profilu objavio naš glavni i odgovorni urednik, prijetnje je doživio ozbiljno, ”ali ga neće zaplašiti i zaustaviti”.

Prijetnje je uputio Ante Krešić, čovjek koji je utvrđivanjem činjenica na nadležnom sudu osuđen na dvije i po godine zatvorske kazne zbog ratnog zločina. On se kao kandidat za Općinsko vijeće Stolac nalazi na Listi HDZ BiH pod rednim brojem 12. Portal 24sata.info prije dva dana objavio je tekst ”Čović u problemima – u Stocu na izborima HDZ1993” u kojem se pozivajući se na pravosnažne presude i citirajući RFE (Radio Slobodna Evropa) spominje i slučaj Ante Krešića.

– Pritisci se nastavljaju, prijetnje ne popuštaju, zastrašivanja se pojačavaju. Ljudi bi da ti kroje šta smiješ, a šta ne smiješ pisati. Javno pozivam prvog policajca Stoca Emina Bilala da se konačno počne miješati u svoj posao ili da otvoreno kaže da nije sposoban i vičan poziciji koju obnaša. Večeras sam ponovo dobio prijetnju i poruke uvredljivog sadržaja zbog čega ću se javno obratiti članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću koji je valjda svojim potpisom kao stranački lider potpisao da mu ovakav čovjek ide na Listu za izbore…Obratit ću se i ambasadama u našoj zemlji uz molbu da izvrše pritisak na institucije ove zemlje da počnu raditi svoj posao…Na sceni imamo čiste i otvorene pozive na javni linč, prijetnje i uvrede….Partiokratska vladavina je etablirala elite i u povlašten položaj dovela kvaziaristokratske porodice i debelo smo u fazi mafijaškog ponašanja u kojem ne prezaju od sasvim slobodnih upućivanja prijetnji i uvreda, zastrašivanja, napisao je na svom Facebook profilu naš glavni i odgovorni urednik.

U ovim trenucima Bise se nalazi u stolačkoj policiji, četvrti put u posljednjih dvadesetak dana kako bi se izjasnio na okolnosti podnošenja prijave zbog upućenih prijetnji.

Glasnogovornica Centralne izborne komisije Maksida Pirić koja je prije dva dana za 24sata.info rekla kako Krešić nesmetano može biti kandidat na izborima bez obzira što je presuđeni ratni zločinac, danas je nakon što je upitana hoće li CIK išta poduzeti zbog prijave i upućenih prijetnji nastavila javnosti predstavljati sav apsurd izbornog zakona u zemlji u kojoj su ratni zločinci uzorni građani ovog suludog društva.

– Ništa nećemo poduzeti po tom pitanju. Policija je nadležna, bio je odgovor Makside Pirić.

Nervoza u Stocu među sljedbenicima ideologije i političkog brodoloma fantomske i zločinačke ”Herceg-Bosne” povećala se nakon što je u subotu u Stocu prikazana projekcija dokumentarnog filma ”Herceg-Bosna, zločin i kazna” autora Avde Huseinovića. Film govori o zločinima koji su počinjeni u ime nikad ostvarene ”Herceg-Bosne” i zbog kojih je vojno i političko rukovodstvo paradržave ”Herceg-Bosne” osuđeno na 111 godina zatvora, a sve na tragu dogovora o podjeli Bosne i Hercegovine na velikosrpski i velikohrvatski dio što su u Karađorđevu postigli Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, a u Grazu potvrdili i na sebe preuzeli da će provoditi Radovan Karadžić i Mate Boban.

(Kliker.info-24.sata)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku