hamburger-icon

Kliker.info

Bilo jednom u Teksasu : Obama skupo platio pokušaj ‘švercanja’ u restoranu (Video)

Bilo jednom u Teksasu : Obama skupo platio pokušaj ‘švercanja’ u restoranu (Video)

12 Jula
05:49 2014

POTUS BBQAmerički predsjednik Barack Obama na vlastitoj je koži u popularnom restoranu Franklin”s u Austinu naučio da pokušaj ‘švercanja’ preko reda može čovjeka skupo koštati.Stanaru Bijele kuće učinilo se da bi svoj položaj mogao iskoristiti da prije dođe na red u izuzetno popularnom restoranu s mesnim specijalitetima, u kojem ponekad valja čekati dva do tri sata za narudžbu, pa je ponudio da će platiti obrok porodici  koja je bila pred blagajnom. Kad je porodica pristala i naručila, Obama je iznenađeno zapitao: “Pa koliko vas ima?”

Bruce Finstad iz Houstona i njegova kći Faith iz Austina iskoristili su predsjednikovu ponudu i naručili kilogram i pol govedine, kilu rebaraca, 250 grama kobasica i 250 grama puretine za porodicu koja je već čekala za stolom.Ceh je premašio 300 dolara, a pošto je predsjednik posramljeno iz džepa izvukao tek par novčanica od 20 dolara, može biti sretan što je sa sobom ponio i kreditnu karticu. Platio je ‘ceh’ i brzo nestao iz restorana.

Posjet američkog predsjednika Franklin's je iskoristio da istog popodneva provede anketu s pitanjem gostima treba li Obama ići preko reda ili čekati kao i sav ostali svijet.Obama, koji se već dugo ne može pohvaliti visokom popularnošću, može biti zadovoljan jer je 145 ispitanika ocijenilo da treba stajati u redu, a 55 a ne treba biti povlašten.Obama se s ‘lunch-paketima’ u ruci ukrcao u svoj avion i završio dvodnevno putovanje po Coloradu i Teksasu koje je bilo osmišljeno tako da se što više druži s “običnim Amerikancima”. (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku