hamburger-icon

Kliker.info

Bihać dočekao najboljeg mladog igrača Evrope: Džanan Musa dobio stan u trajno vlasništvo

Bihać dočekao najboljeg mladog igrača Evrope: Džanan Musa dobio stan u trajno vlasništvo

19 Augusta
07:10 2015

Kapitena kadetske košarkaške reprezentacije i najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Litvaniji u rodnom Bihaću dočekalo je pravo iznenađenje. Naime, gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević odlučio ga je nagraditi dodjelom stana u ovom gradu. Ova informacije objavljena je i na zvaničnoj Facebook stranici Grada Bihaća.

Musalopta4– Ja sam donio odluku koju ću predložiti Gradskom vijeću da Musi dodijelimo stan za sve ovo što je uradio za grad Bihać i za Bosnu i Hercegovinu. Zaslužio je to zbog ponašanja na Evropskom prvenstvu, pokazao je pravi karakter – krajiški karakter, davao je izjave novinarima kao jedan zreo mladić. On je ponos ovog grada i ponos države Bosne i Hercegovine – kazao je za Faktor.ba gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević.

Inače, kako javlja Fena, nekoliko hiljada Bišćana okupilo se na Gradskom trgu kako bi pozdravili najboljeg kadetskog košarkaša Evrope Džanana Musu i zajedno s njim proslavili zlato s Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Ni kiša koja je padala nije spriječila njegove sugrađane da Musi prirede veličanstven doček u organizaciji Sportskog saveza Grada Bihaća. Uz nastup lokalnih bendova, upriličen je i spektakularan vatromet.

– Hvala vam što ste došli usprkos kiši. Želio bih vam se zahvaliti što ste me učinili ponosnim. Ponosan sam što sam vaš sugrađanin.Ovo je najveličanstveniji grad na svijetu i ja ga najviše volim – kazao je Musa obraćajući se okupljenima.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku