hamburger-icon

Kliker.info

BiH sprema dobrodošlicu svojim herojima : Javnost očekuje da se zlatnim dječacima kod Vječne vetra pokloni i državni vrh BiH !

BiH sprema dobrodošlicu svojim herojima : Javnost očekuje da se zlatnim dječacima kod Vječne vetra pokloni i državni vrh BiH !

17 Augusta
08:47 2015

pehar11– U dvorani u Kaunasu sam jednom postigao devet trojki, a sad sam 90 puta sretniji nego tada… Bosna i Hercegovina je prvak Evrope… Ovi dječaci su čudo jedno… Hvala vam što ste nas učinili ponosnim! Zlato! Ne mogu da vjerujem. Ovo je fantastično. Čestitke struci, savezu, a kapa do poda igračima  – , poručio je sinoć   kapiten seniorske selekcije BiH  Mirza Teletović čija čestitka, sa malo riječi, odlično opisuje veličinu učinjenog djela i stanje kompletne nacije  nakon  senzacionalnog uspjeha kadetske reprezentacije  naše zemlje, koja je sinoć u Litvaniji , osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u košarci  obradovala sve Bosance i Hercegovce u BiH i širom svijeta.

Sudeći prema novinskim izvještajima i komentarima u medijima i na društvenim mrežama, nikada se u poslijeratnoj BiH, izuzimajući možda istorijski plasman  fudbalskih zmajeva na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nije  sa više  oduševljenja i jedinstva dočekao jedan , ne samo sportski događaj ,vezan za ime  BiH. Zbog toga i očekujemo da će momci  selektora Josipa Pandže; Nikola Daković, Adi Alikadić, Lazar Mutić, Aljoša Janković, Amar Barukčija,Srđan Kocić, Njegoš Sikiraš,Emir Čerkezović, Sani Čampara,Džanan Musa, Timur Ovčina i  Vedran Mirković, danas na sarajevskom aerodromu, a potom  i u centru Sarajeva , kod Vječne vatre ,  imati  doček kakav zaslužuju samo istinski heroji ove zemlje.

U to ime pozivamo Vas da u što većem broju  izrazite dobrodošlicu našim Zmajićima koji su  mnogima u BiH  sinoć ispravili kičmu i pokazali kako se treba nositi sa teškim izazovima vremena. Podsjećamo da je  prije samo tri  dana našim zlatnim momcima prijetio izgon sa prvenstva pošto košarkaški savez nije na vrijeme platio obaveznu kotizaciju  za EP  u iznosu od 10.000 eura, pa je na kraju  problem riješen  humanitarnim prilogom FIS Viteza. U nadi da će cijela ova priča biti dobar povod da se počne mijenjati odnos  predstavnika vlasti na svim nivoima prema svojim obavezama, kako bi  država  BiH, svakom Bosancu i Hercegovcu bila majka a ne maćeha,za početak priželjkujemo,  da se  večeras kod Vječne vatre, zlatnim dječacima poklone sva trojica članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku