hamburger-icon

Kliker.info

Bosna i Hercegovina pod vodom : Miljacka u Sarajevu i stvarno zaprijetila da odnese mostove (VIDEO)

Bosna i Hercegovina pod vodom : Miljacka u Sarajevu i stvarno zaprijetila da odnese mostove (VIDEO)

14 Maja
14:20 2014

Drvenija12Meteorološke službe u Bosni i Hercegovini upozorile su u srijedu na povećanu opasnost od poplava nakon intenzivnih padavina zabilježenih u protekla 24.sata.Tzv. crveni meteorološki alarm izdan je za područje istočne Bosne, gdje se tokom dana očekuje intenzivna kiša koja može premašiti 60 milimetara po metru kvadratnom .Padavione tek nešto manjeg intenziteta očekuju se u središnjem i sjevernom dijelu zemlje.Prema podacima koje je objavio Hidrometeorološki zavod Federacije BiH u protekla 24 sata u Sarajevu je palo čak 73 milimetra kiše, zbog čega su poplavljene kuće  u rubnim dijelovima glavnog grada BiH.

Tokom jutarnjih sati u srijedu tri su osobe morale biti evakuirane iz njihovih kuća na području opštine  Ilidža.Zbog obilnih padavina  došlo je i do problema u opskrbi električnom energijom  jer je voda prouzrokovaloa kvarove na više trafostanica pa je veći dio Sarajeva u prijepodnevnim satima bio bez struje. Kantonalna  uprava civilne zaštite potvrdila je kako su njene ekipe na terenu i pokušavaju pomoći ljudima u ugroženim dijelovima Sarajeva i zaštiti  imovinu kojoj prijete nabujale rijeke i potoci.Za razliku od sarajevskih rijeka Miljacke i Dobrinje, vodotoci Bosne i ostalih rijeka koje gravitiraju ka Savi za sada ne prijete izlijevanjem iz korita, no bilježi se njihov konstantan rast. Nivo  Bosne tako je u protekla 24 sata porasla za 70 centimetara i trenutnop  je blizu tri metra.

Šala o Halidu i Miljacki postala hit na društvenim mrežama

Satirični portal  Satiranje objavio je  tekst koji je postao pravi hit na društvenim mrežama.”Ko bi rek’o čuda  da se dese, pa Miljacka mostove odnese”, stihovi su pjesme “Miljacka” koju izvodi Halid Bešlić, a koji bi ga mogli koštati privođenja u policiju, navodi taj portal.Naime, kako se posljednjih dana povećao vodostaj rijeke Miljacke, tako su sve veće mogućnosti da bi Bešlić mogao biti priveden na informativni razgovor jer je kako kažu u policiji: “poticao poplave”, piše pomenuti portal. Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku