hamburger-icon

Kliker.info

Biden upozorava Amerikance : Pred nama je vrlo mračna zima unatoč vakcini

Biden upozorava Amerikance : Pred nama je vrlo mračna zima unatoč vakcini

10 Novembra
05:23 2020

Izabrani  američki predsjednik Joe Biden uputio je snažan apel Amerikancima da nose masku “kao najbolji način za preokret ove pandemije”.

Biden je rekao da se SAD suočio s “vrlo mračnom zimom” i “najgorim valom do sada”, a Amerikanci su morali ostaviti po strani političke razlike kako bi se uhvatili u koštac s covidom.

Biden je pozdravio vijest da su preliminarni rezultati pokazali učinkovitost Pfizerove vakcine  od 90 posto, no upozorio je da će još proći mjeseci dok  ne bude široko rasprostranjeno.

“Postupak mora biti utemeljen na nauci  i potpuno transparentan kako bi američki narod mogao imati povjerenja u to da je svaka odobrena vakcina  sigurna i učinkovita. Istodobno, jasno je da ovo cjepivo, čak i ako bude odobreno, neće biti široko dostupno još mjesecima”, rekao je Biden i dodao: “I dalje je pred nama vrlo mračna zima.” 

Imenovao je novu radnu grupu  i obećao da će slijediti nauku  dok okuplja svoj tranzicijski tim.

Donald Trump i dalje odbija priznati poraz i osporava rezultate izbora. Poduzima pravne korake u nekoliko država.

Pobjeda Bidena proglašena je u subotu, ali neke države još uvijek broje glasačke listiće. Biden na razini čitave zemlje pred Trumpom vodi za oko 4.5 miliona glasova.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku