hamburger-icon

Kliker.info

Biden: Izrael se smije obračunati s Iranom

Biden: Izrael se smije obračunati s Iranom

07 Jula
00:11 2009

Izrael ima suvereno pravo odlučiti što je u njegovu najboljem interesu u rješavanju problema s iranskim nuklearnim ambicijama bez obzira slažu li se Sjedinjene Američke Države s tim ili ne – rekao je potpredsjednik SAD-a Joe Biden u intervjuu za TV kuću ABC u nedjelju. Drugim riječima, Izrael ima pravo napasti Iran kako bi osigurao svoje interese.
Čeka se diplomacija
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu dao je naslutiti kako se slaže s američkim predsjednikom Barackom Obamom da se čeka kraj ove godine kako bi se s Iranom pokušalo diplomatskim putem riješiti spor oko nuklearnog naoružanja. Biden je u intervjuu istaknuo da Izrael sam može odlučiti kako će se najbolje nositi s nuklearnim naoružanjem u Iranu.- Mi ne možemo diktirati drugoj suverenoj naciji što može, a što ne može raditi, osobito ako ona smatra da je egzistencijalno ugrožena – rekao je Biden. Izraelski zamjenik ministra vanjskih poslova Danny Ayalon izjavio je da ni Sjedinjene Države ni Izrael ne mogu dopustiti Iranu da i dalje razvija svoje nuklearno naružanje.  Dodao je kako je vojna operacija u Iranu nešto vrlo komplicirano i kompleksno i vjerojatno bi imala ozbiljne posljedice i mnogo štete. On, međutim, smatra da je to manje opasno nego da se Iranu dopusti daljnji razvoj nuklearnog oružja.

Ahmadinedžad prijeti

Benjamin Netanyahu je, podsjetimo, rekao da je nuklearno naoružan Iran prijetnja za postojanje Izraela i dodao kako pozivi predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da se Izrael izbriše s karte nisu uopće bezvezni.   (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku