hamburger-icon

Kliker.info

Biden i zvanično postao demokratski predsjednički kandidat : Izvući ću Ameriku iz tame u koju ju je uvukao Trump !

Biden i zvanično postao demokratski predsjednički kandidat : Izvući ću Ameriku iz tame u koju ju je uvukao Trump !

21 Avgusta
07:08 2020

Joe Biden  je i zvanično  u četvrtak navečer postao demokratski predsjednički kandidat i poručio Amerikancima da se na izborima u novembru  biraju dostojanstvo, nauka i demokracija te obećao izvući Ameriku iz tame u koju ju je, kaže, uvukao aktualni predsjednik Donald Trump.

Započeo je svoj govor citatom aktivistice za građanska i ljudska prava Elle Baker: “dajte ljudima svjetlo i oni će pronaći put”.

Upozorio je da je Amerika bila “predugo u tami” pod Trumpovim vodstvom i da se njegov mandat vrtio samo oko njega, umjesto oko Amerikanaca.

“Ako mi povjerite predsjedništvo, izvući ću najbolje iz vas, a ne najgore. Bit ću saveznik svjetla, a ne tame.” Poručio je i da se na ovim izborima biraju i “dostojanstvo, znanost i demokracija” i upozorio da je Amerika u “razdoblju stvarne opasnosti, ali i izvanrednih mogućnosti”.

Obratio se bivšem predsjedniku Baracku Obami za čija je dva mandata obavljao dužnost američkog potpredsjednika.

“Bio si izvrstan predsjednik, predsjednik na kojeg se naša djeca mogu ugledati. To nitko neće moći reći za trenutnog okupatora Bijele kuće.”

Plan protiv koronavirusa

“Nikada nećemo vratiti gospodarstvo na noge i sigurno vratiti djecu u škole dok se ne suočimo s virusom”, ponovio je kritike na Trumpov odgovor na pandemiju koronavirusa i poručio da on ima plan za razliku od svog republikanskog rivala.

Biden je obećao razvijanje brzih testova na koronavirus i proizvodnju zaštitne i medicinske opreme u SAD-u “kako više nikada ne bismo morali biti u milosti Kine ili drugih zemalja da zaštitimo našu zemlju”.

Također je obećao uvesti obvezno nošenje maski u svim saveznim državama.

Vanjskopolitički ciljevi

“Bit ću predsjednik koji stoji uz svoje saveznike i prijatelje i jasno dati do znanja protivnicima da su dani zbližavanja s diktatorima završeni”, rekao je Biden.

Dodao je da neće tolerirati uplitanje stranih sila u “najsvetiju demokratsku aktivnost – glasanje”, referirajući se na rusku umiješanost u američke predsjedničke izbore 2016.

(Kliker.info-Hina)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. amir
    amir 22 Avgusta, 21:50

    Bosnu su stvorili pedofili .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku