hamburger-icon

Kliker.info

BHN : Protest zbog upada maskiranih i naoružanih policajaca u redakciju Dnevnog avaza

BHN : Protest zbog upada maskiranih i naoružanih policajaca u redakciju Dnevnog avaza

25 Januara
19:58 2016

bhn1Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari uputio je javni protest Tužiteljstvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) zbog upada maskiranih i dugim cijevima nauoružanih policajaca u redakciju Dnevnog avaza, te zastrašivanja i ispitivanja novinara i urednika ovog dnevnog lista.

– UO BH novinara podržava aktivnosti pravosudnih institucija i sigurnosnih agencija, usmjerenih ka otkrivanju kriminlanih djela i hapšenju osoba koje su prekršile zakon. Istovremeno, u ovom konretnom slučaju, smatramo nedopustivim demostriranje sile prema Dnevom avazu i njegovim novinarima, te rušenje integriteta medija i ograničavanje prava na slobodu izražavanja kroz upad naoružanih policajaca u redakciju ovog medija.

Upravni odbor BH novinara poziva agenciju SIPA i Tužiteljstvo BiH da hitno obustave prestres prostorija ovog dnevnog lista, te da iskoriste druga legitimna i zakonska sredstva za dobijanje informacija i dokumneta od značaja za istragu, a koja neće  dovesti u pitanje pravo na slobodu izražavanja niti ugroziti slobodan i siguran rad  novinara i urednika Dnevnog avaza, navodi se u saopćenju Upravnog odbora BH novinara.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku