hamburger-icon

Kliker.info

Bh. blok donio odluku : Ostajemo opozicija na federalnom i državnom nivou (VIDEO)

Bh. blok donio odluku : Ostajemo opozicija na federalnom i državnom nivou (VIDEO)

05 Februara
20:47 2019

Nakon trosatnog sastanka u centrali SDP-a u Sarajevu lideri Bh.bloka obratili su se javnosti sa zaključkom da Bh. blok ostaje opozicija na fedralnom i državnom nivou.

Ovo je novinarima saopćio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, te dodao da je tokom današnjih razgovora zaključeno je kako je Bh. blok budućnost na političkoj sceni u našoj zemlji.

– Stavili smo na sto sve argumente, a ono što je ključ je da je Bh. blok budućnost na političkoj sceni BiH, veoma je važno da održimo jedinstvo bloka. Donijeli smo odluku da da ostajemo opozicija, jer mislimo da nije dobro da BiH ostane bez opozicije. Ostajemo opozicija i na federalnom i državnom nivou. Učinićemo sve da održimo jedinstvo BH.blok – kazao je nakon sastanka Nikšić, prenose Vijesti.ba.

DF će generalno biti opozicija, kaže lider te stranke Željko Komšić.

– Što se nas tiče, nema miješanja – ili smo opozicija ili ulazimo u priču o vlasti. Dakle, jasan je taj stav. Nama je bitno da čuvamo Bh. blok i da u ovom sastavu, možda širem, ko će ga znati šta sve može biti u narednom vremenu, zajedno nastupimo na lokalnim i opštim izborima. Ali generalno, naš stav je da smo opozicija – poručio je Komšić.  

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović naglašava kako je današnji dan jedan vrlo značajan datum u BiH.

– Historija se nekad piše tako što kažete – ne. Danas je Bh. blok donio odluku da na federalnom i državnom nivou kaže – ne nacionalnim strankama – naveo je Kojović.

Bh. blok, kako je istakao, hoće da gradi jednu novu BiH, da kreira platformu koja će postati prihvatljiva za sve ljude širom BiH koji nisu nacionalisti i koji misle da ova zemlja jedino može nastaviti živjeti i biti progresivna ako je multietnična i uređena po evropskim standardima.

– Ja zaista vjerujem da na izborima koji dolaze, ako budemo zajedno radili ovako kako smo danas razgovarali, ako krenemo podizati naše organizacije, i to kao Bh. blok, a ne kao pojedinačne stranke, u RS-u i Hercegovini, da čemo okupiti dovoljan broj ljudi da nikada više nećemo biti u ovoj dilemi da li ili ne da pravimo vlast sa nacionalistima – poručio je Kojović.

Potcrtava kako je odluka bila vrlo teška, a diskusija vrlo ozbiljna. Bili su i ozbiljni argumenti, dodaje, uzeto je sve u obzir, prenose Vijesti.ba.

– Odluke koje se tiču pristupanja BiH NATO savezu, EU i odluke koje se tiču ravnopravnosti građana i naroda će u bilo kojem obliku da se pojave na bilo kojem parlamentu imati uvijek podršku glasova koji pripadaju Bh. bloku – dodao je Kojović. 


Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku