hamburger-icon

Kliker.info

Beskučnica Ševala prirasla srcu Mostarcima

Beskučnica Ševala prirasla srcu Mostarcima

30 Novembra
17:57 2006

Po kiši i po suncu uvijek sjedi na istom mjestu kraj porušene barake  i tužno zagleda prolaznike od kojih neki sa gađenjem i prezirom gledaju u ovu tužnu staricu  Teško priča, nije nam mnogo toga rekla o sebi, samo je nekako uspjela objasniti da dolazi iz Goražda i da se zove Ševala, a od policajaca koji su se u trenutku kada smo posjetili Ševalu zatekli u blizini smo doznali da se ova romkinja preziva Seferović i da je u Mostaru od mjeseca avgusta.


U trenutku kada smo posjetili ovu beskučnicu, koja je inače lošeg zdravlja, u blizini mjesta gdje ona provodi svoje dane zatekli smo i nekolicinu građana koji kažu da im je žao Ševale i da se nadaju da će Grad učiniti nešto za ovu beskučnicu.

Od direktorice Centra za socijalni rad Zorice Dujmović smo doznali kako ovaj centar od  suda za prekršaje očekuje kako će donijeti rješenje o prebacivanju Ševale u njeno mjesto prebivališta.


– S obzirom da Ševala Seferović nije prijavljena u našem kantonu mi  nemamo metod da je na bilo koji način zbrinemo. Ono što mi možemo uraditi za Ševalu je to da platimo njen put do Goražda gdje će Ševala vjerovatno imati pravo na konkretniju pomoč od njihovog centra za socijalni rad, kazala je Dujmović.

Samir Đuderija (Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku