hamburger-icon

Kliker.info

Besim Spahić : Ne bih se čudio da se naciovođe trojno ne udruľe protiv beba

Besim Spahić : Ne bih se čudio da se naciovođe trojno ne udruľe protiv beba

17 Juna
12:06 2013

-Ne bih se čudio da se naciovođe trojno ne udruľže protiv beba, ostalih, neopredjeljenih i da povedu kampanju da ih se protjera iz BiH, kako ih ne bi uznemiravali u njihovom neradu, nemoralu, neodgovornosti i političkoj nepismenosti-,ističe u svom stilu profesor političkih nauka u Sarajevu dr. Besim Spahić,komentarišući za Kliker "Beboluciju" u Sarajevu i buđenje građanske svijesti u cijeloj Bosni I Hercegovini.

-Prostesti su tek mali indicator zakašnjele svijesti bh građana, koji u stavrnosti pod tom fomulacijom ne postoje (Ni ustavno niti u legaliozovanoj nacionalno-segregacijskoj praksi naših (uglavnom nacio-vjerskih) stranačkih lidera. Čak I oni nepriznati “Ostali”, koji su možda i najbolja baza profilacije građanske strukture cjelovite bh populacije do sada su ššutjeli. JMBG (Idetity Number) je samo povod, a uzroci su brojni. U “virtualnoj” državi (koja de facto i uz blagoslov međunarodne zajednice i EU ne postoji)kakva je BiH, mislim da niti jedna sfera ne funkcioniše kako treba. To je samo carstvo za tajkunske sumnjive transakcije, korupciju i kriminal, a sve “aminovano” zaštitom vitalnih nacionalnih interesa I pod okriljem i uz blagoslov “svoga Boga” i njegovih ovozemljaskih sluga-, pojašnjava profesor Spahić’

Prema njegovim riječima, u  sušštini je do sada “ššuteći i “mazohistički “trpeći” bh narod iznenadio i podsjetio političare da uopće postoji i pokazao da se I oko bilo kojeg drugog problema(a ima ih I previše) moľže ujediniti izvan vjerskonacionalnih torova.

-Političari su, ustraššeni zaprijetili da neće dolaziti na posao i raditi u Skupšštini “pod pritiskom naroda”, koji je za njih samo koloidna I bezlična masa birača. No, nisu rekli da će se odreći i po nekoliko puta većih plaća, u odnosu na većinu evropskih parlamentaraca. Iako je osim svih “ustavnih” (konstitutivnih) naroda(za razliku od neustavnih Sejdića, Fincija i Ostalih?!) u Parlamentu bilo  “zatočeno” I pedesetak stranaca, naciolideri iz RS-a (a i dio hrvatskih političara) su iskoristili priliku da istaknu kako su samo oni kao (samo)izabrani vođe svoje nacije bili ugroľženi. Izgleda da je bh narodu postalo jasno da zbog zašštite njegovih vitalnih nacionalnih interesa (enormnog bogaćenja nacionalnih vođa i bliskih im tajkunskih struktura) sve besperspektivnije i otužľnije ľživi u svojoj Domovini-, ističe na kraju  cijenjeni komunikolog i profesor   Fakulteta političkih nauka u Sarajevu dr. Besim Spahić. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku