hamburger-icon

Kliker.info

Bernard Madoff: Baš me briga za moje žrtve!

Bernard Madoff: Baš me briga za moje žrtve!

08 Juna
04:27 2010

Bernard Madoff, najveći financijski prevarant u povijesti koji trenutačno služi doživotnu zatvorsku kaznu, nimalo se ne kaje zbog zločina koje je počinio i sudbina koje je uništio, a u zatvoru ga ostali osuđeni zločinci doživljavaju kao “heroja” – samo su neki od detalja koje je New York Magazine otkrio u iscrpnom članku o Madoffovu životu iza rešetaka.Burzovni mešetar s Wall Streeta koji je osmislio prijevaru vrijednu 65 milijardi dolara, čime je zavio u crno tisuće pojedinaca i tvrtki, od prvog je dana svojeg boravka u zatvoru Butner u Sjevernoj Karolini imao status “celebrityja”, tvrde svjedoci.

Biti što bliže Berniju                           Ostali zatvorenici redovito su se okupljali oko njega i željeli razgovarati s njim, a neki su i tražili autogram. Autograme, međutim, odbija davati jer ne želi da ih skupo prodaju na e-Bayu. “Svi su nastojali uvući mu se u guzicu”, kaže jedan od bivših zatvorenika Butnera, a Madoff je u toj slavi, tvrde očevici, uživao. Financijski prevarant je u očima ostalih osuđenih zločinaca lukavi lopov koji je varao samo “bogate i pohlepne koji su to i zaslužili”, što ga svrstava visoko na ljestvici njihova kodeksa, kao i bogatstvo i luksuz u kojem je Madoff dugo uživao.

Nema grižnje savjesti                             “Da sam tako dobro živio 70 godina, ne bih imao ništa protiv toga da umrem u zatvoru”, rekao je jedan od osuđenih zločinaca, koji često zatraže bivšeg mešetara i pokoji savjet za ulaganje. Ovo ozračje Madoffu doista pogoduje, posebice zato što on i inače nema previše problema s grižnjom savjesti. “J… moje žrtve! Nosio sam ih 20 godina, a sada zbog njih služim 150 godina!” uzviknuo je Madoff jednog dana čekajući u redu za ručak, i to dovoljno glasno da svi oko njega to mogu čuti. Naravno, oni koji se okupljaju oko njega ne čine to samo zbog divljenja njegovu “lopovskom geniju” nego i zato što se nadaju da bi im mogao otkriti tajnu o zalihi svojeg novca koju je negdje sakrio.- Jednom sam ga pitao gdje je sakrio sav taj novac. Odgovorio mi je da je sve ‘postalo H2O’ i napravio gestu kao da mu voda izmiče kroz prste – ispričao je K. C. White, bivši zatočenik Butnera koji je služio kaznu zbog pljačke banke, a s Madoffom se zbližio.

Nitko ga nije istukao                                   Prošlog decembra Madoff je završio u zatvorskoj bolnici sa slomljenim rebrom i nosom, a vijest da je bio pretučen ubrzo je sam demantirao, tvrdeći da je pao u nesvjest jer je primao pogrešan lijek za svoje probleme s tlakom. “Vjerujem mu. Da ga je netko pretukao, ja bih se već pobrinuo da taj plati”, izjavio je novinaru New York Magazina jedan od Madoffovih  zatvorskih cimera.U svemu tome, piše novinar New York Magazinea, “unatoč tome svijetu iluzije koji je stvorio”, Madoff je ostao realan. Kada su mu cimeri rekli da mora pripaziti što jede zbog svoje mlađe žene, prevarant je odgovorio: “Imam 72 godine i osuđen sam na 150 godina zatvora. Mislim da doista ne trebam brinuti o tome hoću li se zapustiti.. (Kliker.info-Jutarnji list)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku