hamburger-icon

Kliker.info

Bernard-Hanri Levy nakon napada u Beogradu : Moja borba za Sarajevo se nastavlja

Bernard-Hanri Levy nakon napada u Beogradu : Moja borba za Sarajevo se nastavlja

11 Maja
15:44 2017

Francuski filozof Bernard-Hanri Levy oglasio se danas na Twitteru nakon sinoćnjeg napada na njega koji se dogodio u Kulturnom centru Beograda te poručio kako se njegova borba nastavlja.

“Beograd. Neki fašisti, Miloševićevi nostalgičari u akciji. Moja borba za Sarajevo i demokratsku Srbiju se nastavlja”, naveo je Levy na Twitteru.

Podsjetimo, francuski filozof, pisac i publicista Bernard-Hanri Levy bio je gost ovogodišnjeg festivala Beldocs sa svojim dokumentarnim filmom “Pašmerga”, a srbijanskoj javnosti poznat je i po zagovaranju bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.
Levy je sa Markovićem sarađivao na filmu “Srbija godine nulte”, nakon čije kraće projekcije je planiran i prekinuti razgovor u Beogradu.

Razgovor sa publikom počeo je pitanjem Gorana Markovića upućenim Levyju o tome kako je radio film “Pešmerga”. Nakon nekoliko njegovih rečenica, jedan od napadača izletio je iz publike i pogodio ga je tortom, koja je “zakačila” i Gorana Markovića.

Publika u sali krenula je da reaguje i negoduje, a onda je drugi mladić sa transparentom na kome je pisalo da Levy podržava imperijalizam skočio na binu i vikao mu: “Napolje iz Beograda, podržali ste bombardovanje Srbije '99”.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku