hamburger-icon

Kliker.info

Berlin odgovorio Natenjahuu : Njemačka je odgovorna za holokaust

Berlin odgovorio Natenjahuu : Njemačka je odgovorna za holokaust

21 Oktobra
22:05 2015

BenjaminN1Njemačka snosi odgovornost za holokaust, saopšteno je danas iz njemačke vlade nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu prije posjete Berlinu izjavio da je jerusalimski muftija Muhamed Amin el Huseini svojevremeno ubijedio Adolfa Hitlera da istrijebi Jevreje.

“Svi Nijemci znaju istoriju koja je dovela do raskida sa civilizacijskim vrijednostima i izazvala holokaust”, odgovorio je portparol njemačkog kancelara Stefan Zeibert nakon što je upitan da prokomentariše izjavu izraelskog premijera.
“Postoji dobar razlog zašto se to uči u njemačkim školama i zašto se nikada ne smije zaboraviti. I ne vidim razlog da se naš pogled na istoriju treba promijeniti na bilo koji način. Znamo da odgovornost za ovaj zločin protiv čovječnosti leži na Njemačkoj i da je samo naša”, objasnio je Zeibert.

Sat prije odlaska za Berlin, Netanjahu je u svom govoru o seriji muslimanskih napada na Jevreje u Palestini dvadesetih godina prošlog vijeka pomenuo da ih je inicirao tadašnji jeruslimski muftija El Huseini.Netanjahu je izjavio da je Hitlerov prvobitni plan bio da protjera Jevreje. Muftija je potom otišao kod Hitlera i rekao: “Ako ih protjerate, svi oni će doći ovamo”, dodao je Netanjahu.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku