hamburger-icon

Kliker.info

Beograd : Zbog ubistva Pukanića uhapšen Željko Milovanović

Beograd : Zbog ubistva Pukanića uhapšen Željko Milovanović

01 Juna
00:48 2009

Željko Milovanović zvan Gavra uhićen je danas usred Beograda po sumnjom da je upravo on u oktobru na skuteru u dvorište Nacionala dovezao eksploziv koji je usmrtio Ivu Pukanića i Niku Franjića. Milovanović je prilikom uhićenja bio naoružan, a u cijevi pištolja je bio metak. To je drugo uhićenje u slučaju Pukanić u samo dva dana, a Milenku Kuzmanoviću koji je u ruke policiji pao u subotu, pritvor je produžen za 48 sati, prenosi srpski portal B92. Odmah nakon uhićenja krenula je pretraga Gavrinog iznajmljenog stana jer policija sumnja da u njemu ima još oružja. Milovanović je jednom dosad već uspješno izbjegao uhićenje u Doboju kada je u listopadu prošle godine u posljednji tren pobjegao policiji Republike Srpske.

Ima dvojno državljanstvo Hrvatske i BIH, a za njim je bila izdana i Interpolova tjeralica. Rođen je u Hrvatskoj, ima debeli policijski dosje, a između ostalog bio je i pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije. Već četiri godine živi u Somboru.Osječki sud tereti ga za ratne zločine u Slavoniji, a zbog više ubojstava, pljački, otmica i krađa za njime tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici, prenose srpski mediji.Osim što je u dvorište na skuteru dopremio eksploziv, Milovanović je prije toga mjesec dana pratio Ivu Pukanića, pored čijeg stana je iznajmio stan iz kojeg ga je motrio.

Dotad je Milenko Kuzmanović iz Srbije dopremio eksploziv koji je korišten u atentatu, a trebao je organizirati bijeg ubojica preko granice u Srbiju. U  zatvorima je zbog Pukanićeva ubojstva trenutačno sedam osoba. Uz Kuzmanovića i Milovanovića, to su bratići Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Slobodan Đurović zvani Kardinal, a na Dedinju je prošli mjesec uhićen njegov kum Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, koji je u medijima prozivan kao naručitelj atentata. Razlog je navodno osveta za tekstove u Nacionalu u kojima su se secirali Jocini kriminalni poslovi. Zbog nekih tekstova navodno su mu neki i propali.  (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku