hamburger-icon

Kliker.info

Bedžet Pacoli : Pozivam Srbiju da ne politizuje policijsku akciju protiv kriminala

Bedžet Pacoli : Pozivam Srbiju da ne politizuje policijsku akciju protiv kriminala

28 Maja
15:23 2019

Ministar vanjskih  poslova Kosova Bedžet Pacoli je pozvao Srbiju da ne politizuje veliku policijsku akciju protiv kriminala i krijumčarenja na sjeveru Kosova.

Kako javlja TV N1 on je rekao da je današnja akcija usmjerena na hapšenje mreže koja se bavi krijumčarenjem, podmićivanjem, zloupotrebom službenih položaja i drugim aktivnostima organizovanog kriminala.

“Kosovska policija sprovodi operaciju na sjeveru Kosova da bi uhapsila građane Kosova, uključujući policajce koji su dio mreže koja je bila duboko umiješana u krijumčarenje, podmićivanje, zloupotrebu službenih položaja i druge aktivnosti organizovanog kriminala”, napisao je Pacoli na Facebooku.

On je naveo da je “operacija pripremana nekoliko mjeseci kao dio najvećih napora koje Kosovo preduzima u cilju jačanja vladavine prava i reda u cijeloj zemlji”.

“Slične operacije smo vidjeli posljednjih dana u drugim dijelovima Kosova”, napisao je Pacoli.

Prema njegovim riječima, Kosovo želi da pokaže svoju spremnost da se bori protiv organizovanog kriminala, korupcije i zloupotrebe službenog položaja, i poziva sve da podrže takve akcije.

Pacoli je osudio odluke Srbije da se podigne borbena gotovost vojske “zbog jednostavne policijske operacije protiv mreža organizovanog kriminala”.

“Pozivam Srbiju da politički ne zloupotrebljava jednostavnu policijsku operaciju. Pozivam ih da podrže borbu protiv organizovanog kriminala i da joj se ne protive. Ono što je bitno je dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu i Vlada Kosova garantuje da je to od velikog interesa”, napisao je Pacoli na Facebooku.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku