hamburger-icon

Kliker.info

Baždarević najavljuje novi pristup : Nikome nisu zatvorena vrata, svi igrači su mi bitni !

Baždarević najavljuje novi pristup : Nikome nisu zatvorena vrata, svi igrači su mi bitni !

30 Decembra
04:55 2014

Mesa222Mehmed  Baždarević postao je selektor BiH u vrlo delikatnom trenutku. Zmajevi su nakon četiri kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj osvojili samo dva boda. Pred Mešu je stavljen zadatak da pokuša ispraviti loš početak kvalifikacija i izbori Francusku.

“Ponosan sam što sam selektor BiH. Biti trener zemlje i momčadi čiji sam bio prvi kapiten u historiji je veliko priznanje. Čak i kad je situacija ovako komplicirana kao sada”, rekao je Baždarević za Goal.

“Ovo je vrhunac karijere, ali i velika obaveza. Obveza da napravim dobar posao. Moram pokazati da sam zaslužio mjesto, osobito u ovim teškim vremenima.”

“Nema puno ljudi koji vjeruju da možemo na Euro 2016. godine, ali ja nisam jedan od njih. Kad si nogometaš ili trener, moraš vjerovati. Ako nam se oporave dva ili tri povrijeđena igrača i uzmemo zamah, zašto ne bi izborili Francusku”, pita se Meša.

“Borit ćemo se do kraja, bit će teško, ali nema nam druge.”

“Nemamo puno vremena, moramo biti potpuno spremni za sljedeću kvalifikacijsku utakmicu. Mjesec i pol ćemo gledati što imamo, a nakon toga ćemo, ako će biti moguće, dovesti i svježu krv. Dakle, moramo sve učiniti da se kvalificiramo, a istovremeno razmišljamo i o budućnosti.”

Baždarević nikome ne zatvara vrata reprezentacije.

“Nikome nisu zatvorena vrata. Vjerujem u sve igrača. Svi koji su spremni, konkurišu za ekipu. Nisu mi godine bitne, svi su jednako važni.”

“Puno igrača sam već gledao. Međutim, sigurno je da ću morati puno putovati i gledati igrače. Nažalost, nemamo prijateljsku utakmicu prije sljedeće kvalifikacijske. Zato ću morati i puno razgovarati s trenerima i igračima. No, najvažnije je da igrači koju su tu u reprezentaciji pronađu najbolju formu.”

Baždarević je kao trener vodio Istres, Etoile, Al-Wakrah, Grenoble, Sochaux i Alger, a ističe kako će mu upravo iskustvo iz Francuske puno pomoći.

“Trenirao sam dobre momčadi i reprezentativce. To će sigurno biti od pomoći. Tu je i znanje i iskustvo u radu. U ovom poslu sam deset godina i nadam se da će mi biti od pomoći”, zaključio je Meša.

(Kliker.info-goal)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku