hamburger-icon

Kliker.info

Banja Luka: Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića

Banja Luka: Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića

12 Marta
14:51 2019

Ekshumacija tijela Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banje Luke, koji će, po želji njegovih roditelja, biti ponovo sahranjen u Austriji, izvršena je u utorak na banjalučkom Novom groblju.

Ekshumaciji je prisustvovala Suzana Radanović, Davidova majka, te nekoliko desetaka građana koji su joj došli pružiti podršku, prenosi Anadolija.

Oni su podignutih pesnica uzvikivali “Pravda za Davida” i “Ubice”.

Druga sahrana Davida Dragičevića zakazana je za petak u austrijskom gradiću Wiener Neustadt.

Majka i otac mladića Davida Dragičevića objavili su u januaru da planiraju ekshumirati njegove posmrtne ostatke sa banjolučkog groblja i pokopati ih u Austriji, jer ne žele da njihov sin počiva “u mafijaškoj državi”.

‘Zločinačka, privatna, mafijaška država’

Suzana Radanović se tada oglasila na Facebook stranici grupe “Pravda za Davida” te je oštrim riječima poručila svima kako njen sin ne zaslužuju zauvijek ostati u okruženju koje je i odgovorno za njegovu smrt.

“Davor i ja ne želimo da naše dijete, David, ostane u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi. U državi u kojoj je ubijen, državi u kojoj se zataškava njegovo ubistvo, u kojoj proganjaju ljude sa mišljenjem i stavom, na čelu sa Davidovim ocem. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću”, napisala je Suzana Radanović.

Ona već godinama živi u Beču, no aktivno je uključena grupu “Pravda za Davida” te je, zajedno s bivšim mužem i Davidovim ocem Davorom, pokrenula demonstracije čiji je cilj natjerati policiju i pravosuđe u bh. entitetu Republika Srpska da napokon dovrše istragu i javno kažu kako je stradao njihov 21-godišnji sin.

Mladić iz Banje Luke je nestao 18. marta prošle godine, a tijelo mu je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas u Banjoj Luci.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku