hamburger-icon

Kliker.info

Balkanski hoštaplerluk : Bogati Dodik u Andrićgradu odlikuje bivšeg siromašnog predsjednika Urugvaja !

Balkanski hoštaplerluk : Bogati Dodik u Andrićgradu odlikuje bivšeg siromašnog predsjednika Urugvaja !

26 Juna
17:36 2016

dodik_vilaPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Andrićgradu dodijeliti Orden zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem doskorašnjem predsjedniku Urugvaja Jose Mujici.Orden se dodjeljuje Muhici kao jedinstvenom svjetskom političaru za trijumf ideje jednakosti, kao mudracu i neumornom borcu za socijalnu pravdu i siromašne u cijelom svijetu, rečeno je Srni u kabinetu predsjednika RS-a.

Mujica je bio predsjednik Urugvaja od 1. marta 2010. do 1. marta 2015. godine.Predsjednik RS-a Milorad Dodik, direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica i počasni gost iz Urugvaja Jose Mujica sutra u 17 sati otvorit će prvi Sajam knjiga u Andrićgradu.

Jose Mujica je poznat kao najskromniji predsjednik na svijetu, a u martu prošle godine je odstupio sa svoje dužnosti. Mujica je svojim načinom života i odbijanjem da živi u predsjedničkoj rezidenciji pobrao brojne simpatije širom svijeta.Tokom predsjedničkog mandata živio je sa ženom u jednosobnoj kući na porodičnoj farmi, a posjedovao je i stari model Volkswagena iz 1987. godine.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku