hamburger-icon

Kliker.info

Balkanska posla : S diplomom medicinskog fakulteta popravlja automobile

Balkanska posla : S diplomom medicinskog fakulteta popravlja automobile

28 Oktobra
04:35 2014

Ljekarmehanicar321Iako je sedam godina studirao medicinu, Darku Lazoviću iz Kragujevca nije ispunjen san da liječi ljude. Ogorčen jer se ne može zaposliti u struci, mladi ljekar  završio je i školu za automehaničara.Darko Lazović danas popravlja automobile i od svog rada uzdržava porodicu .

“Na birou sam od 2009. godine, nakon završenog medicinskog fakulteta u Kragujevcu. Volontirao sam u Kliničkom centru, na plastičnoj kirurgiji i nadao sam se da ću dobiti posao. Konkurirao sam više puta, ali bez uspjeha. Isto je bilo i sa stotinjak mojih kolega”, ispričao je Lazović za Blic.Borba za egzistenciju ga je natjerala da razmišlja o novom školovanju. Mladi ljekar  u međuvremenu je završio i školu za automehaničara. Kaže da mu nije bilo teško ponovo učiti, ali, dodaje, poražavajuće je da se toliko priča o zapošljavanju a da su mnogi liječnici na birou.

“Upisao sam školu, završio za automehaničara i sada, umjesto ljude, liječim automobile”, kaže mladi ljekar .Na tehničkom pregledu radi od januara , ali željan je usavršavanja u struci za koju se školovao godinama.Prema podacima biroa rada , u Kragujevcu ima 120 ljekara  koji u prosjeku čekaju na posao duže od pet godina. (Kliker.info-Blic)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku