hamburger-icon

Kliker.info

Bakira Hasečić: Tužit ćemo Ivanovića za vrijeđanje silovanih Bošnjakinja!

Bakira Hasečić: Tužit ćemo Ivanovića za vrijeđanje silovanih Bošnjakinja!

01 Decembra
15:17 2014

BakiraH321Bakira Hasečić, predsjednica Udružanja „Žena – žrtva rata“ oštro je kritizirala izjavu srbijanskog voditelja Ivana Ivanovića koji je ismijao silovane Bošnjakinje tokom srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu 1995. godine u Srebrenici.U emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” koja je u nedjelju emitovana na banjalučkoj Alternativnoj televiziji, voditelj je kazao da je „od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju djecu prije 15. godine i poslije kažu da Plavi šljemovi tamo nisu ništa radili“, aludirajući na prisustvo snaga UN-a u BiH tokom agresije na BiH.

Hasečić je kazala da je Ivanović vrlo svjesno spomenuo Plave šljemove, za čije pripadnike se i ranije govorilo da su silovali Bošnjakinje.- Jedan od poznatih primjera je zloglasni logor „Kod Sonje“ u Vogošći, u koji je prema tvrdnjama silovanih Bošnjakinja dolazio i prvi čovjek Mirovnih snaga UN-a za BiH general Luis Mekenzi, zajedno sa vojskom RS-a, koji su silovali i ubijali Bošnjakinje – rekla je Hasečić.

Ivanović je, upozorila je predsjednica „Žena – žrtva rata“ i na svom Facebook profilu, ovom rečenicom uvrijedio više od 25.000 žena koje su brutalno silovane tokom agresije na BiH.Iz Udruženja “Žena – žrtva rata” tražili su izvinjenje od Ivanovića i najavljuju tužbu, prenosi Patria. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku