hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović : “Vučić se ne javlja na telefon i ne odgovara na moje poruke”

Bakir Izetbegović : “Vučić se ne javlja na telefon i ne odgovara na moje poruke”

13 Jula
19:38 2015

BaKIRSTAV7Na današnjoj sjednici predsjedništvo SDA će razgovarati o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sigurnosnoj situaciji, incidentu u Srebrenici, koalicijama- Imat ćemo presjek onoga koliko smo efikasni kao vlast i šta možemo učiniti da tu efikasnost pojačamo – kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

U izjavi za medije prije sastanka Izetbegović je rekao da će se danas razgovarati i o eventualno novim koalicijama na Federalnom nivou, te da postoje nove stranke koje bi činile koaliciju, ali nije htio da govoriti o imenima.  Podsjetio da je prošle sedmice održan sastanak s općinskim načelnicima koji dolaze iz SDA, te naglasio kako se stvari moraju ubrzati kako bi se resursi kojima BiH obiluje brže stavili u funkciju.

Također je danas, podsjetio je Izetbegović, održan i sastanak u Predsjedništvu BiH s kolegijem Vijeća ministara BiH a u vezi s izradom dokumenta koordinacionog mehanizma u BiH.  Na današnjoj sjednici će se razgovarati i o incidentu u Srebrenici, kada je od nekolicine posjetilaca, 11. jula napadnut premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Izetbegović je rekao da je jedan napadač uhapšen odmah prvoga dana, a da ostalo ne zna. Ali s obzirom da Vijeće ministara BiH ima preciznije informacije o tome, danas će s predsjedavajućim VM Denisom Zvizdićem, koji prisustvuje sjednici, razgovarati i o tome.  Komentirajući neke medijske natpise da su organizatori napada na Vučića, zapravo Izetbegoviću bliske osobe i njegovoj struji u SDA, Izetbegović je kazao da to nije i ne može biti tačno.

– Ne daj Bože, ja sam kazao da sam posramljen onim što se desilo premijeru Vučiću. Vidio sam u njemu jednu nadu, da popravimo odnose na Balkanu, da popravimo odnose između BiH, Srbije, Bošnjaka i Srba i još uvijek imam tu nadu – rekao je Izetbegović.

Dodao je kako „nikada ne bih ‘pucao sam sebi u nogu’ ne daj Bože da bih tako nešto uradio”.

– Izuzetno sam zainteresiran za jednu normalizaciju, za saradnju a Vučić može izuzetno važnu ulogu odigrati u tome, tako da to ne bih uradio nikada i nikome, pogotovu ne njemu – naglasio je Izetbegović. Dodao je kako je pokušao razgovarati s Vučićem, slao mu je SMS poruke, ali se on ne javlja, „postoji s njegove strane izvjesna ljutnja, ali vidjet ćemo”.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku