hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović potvrdio : Ćamil Duraković će biti pozvan na razgovor !

Bakir Izetbegović potvrdio : Ćamil Duraković će biti pozvan na razgovor !

16 Marta
21:29 2016

Bake2Predsjednik  SDA Bakir Izetbegović kazao je nakon sjednice Kolegija SDA u Sarajevu da će učiniti sve da probosanske stranke imaju jednog kandidata kada je u pitanju pozicija načelnika Opštine Srebrenica. On je kazao da će na lokalnim izborima u povratničkim opštinama u Republici Srpskoj SDA biti u bloku sa probosanskim strankama.

“Mislim da ćemo sa SBB-om dogovoriti nastup u Federaciji BiH kada je u pitanju izbor načelnika. Bilo je riječi o pregovorima sa HDZ-om po pitanju Mostara i implementaciji presude ‘Sejdić-Finci’. Mislim da još uvijek ima šanse da se dogovor postigne mada su pozicije dosta udaljene.

Mislim da ćemo imati sastanak sa HDZ-om tokom vikenda ili početkom sedmice. U Srebrenici ćemo učiniti sve da Bošnjaci imaju jednog kandidata. U tom smislu smo zadužili neke od potpredsjednika obave potrebne razgovore ovdje u Sarajevu i Srebrenici, prije svega da smirimo retoriku koja ne vodi tome da se omogući zajednički nastup i okupljanje oko jednog kandidata”, kazao je Izetbegović.

On je potvrdio da će povodom ovog pitanja na razgovor pozvati Ćamila Durakovića. Kazao je da očekuje zabranu rada radikalnim pokretima u BiH nakon napada na ekipu N1 kod Višegrada. “Kada je u pitanju radikalizam, da se istim aršinom mjere i oni koji pripadaju bošnjačkom i oni koji pripadaju drugim korpusima. Da se defintivno stane ukraj divljanju četnika koji se ponavlja”, dodao je Izetbegović.

(Kliker.info.N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku