hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović na Kazanima : Treba činiti sve da se ove stvari nikada nikome više ne ponove !

Bakir Izetbegović na Kazanima : Treba činiti sve da se ove stvari nikada nikome više ne ponove !

13 Juna
14:53 2016
Bakir_Kazani

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je zajedno sa delegacijom SDA položio cvijeće i odao počast stradalim Srbima na Kazanima, a u obraćanju medijima kazao je da je još ranije trebao doći, ali i izrazio nadu da će njegov čin potaći i druge na slične korake.

“Odavde se pruža jako dobar pogled na masovno šehidsko groblje na Kovačima. Treba činiti sve da se ove stvari nikada nikome više ne ponove. Nosio sam osjećaj duga, trebao sam ranije ovdje doći da izrazim saučešće”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Odgovarajući na pitanja novinara, Bakir Izetbegović je kazao da procesi protiv svih optuženih za stradanje na Kazanima nisu završeni, te da se još uvijek traga za tijelima nestalih, a to je otežano jer su jame navodno minirane.

“Ja sam spreman uraditi sve da se pronađu svi nestali”, dodao je Izetbegović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH na kazane je došao sa Fadilom Novalićem, premijerom FBiH, Safetom Softićem, Šefikom Džaferovićem potpredsjednicima SDA, Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, kao i premijerom KS Elmedinom Konakovićem, a pojasnio je kako nikoga nije zvao da ide sa njim na Kazane, nego da je to njegov individualni čin.

Na pitanje novinara da li treba postaviti spomen obilježje na Kazanima, Izetbegović je kazao: “Zašto da ne. Treba učiniti to da se sjećamo”.

Izetbegović je prokomentarisao naredbu Alije Izetbegovića, prvog predsjednika predsjedništva BiH da se ispita slučaj na Kazanima za vrijeme ratnih dešavanja.

“Alija Izetbegović je zaustavio ono što su neki ljudi radili u pobunjenim sarajevskim brigadma. Mi smo bili jedina strana koja je to uradila. Da nismo, ovo bi se dešavalo diljem BiH. Te ljude smo u ratu još procesuirali, neki postupci još nisu završeni”, izjavio je.

Za kraj, izrazio je nadu da će njegov posjet Kazanima na pozitivan način inspirisati i druge lidere da urade slično.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku