hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović : Možda koalicija sa SBB-om čak bude i efikasnija

Bakir Izetbegović : Možda koalicija sa SBB-om čak bude i efikasnija

01 Februara
19:03 2016

Bakirovski771Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici koja je počela u Sarajevu razgovara o koaliciji u kojoj su sa Savezom za bolju budućnost (SBB).Predsjednik SDA Bakir Izetbegović novinarima je prije sjednice kazao da je koalicija stabilna i da mu je to u interesu, uz dobar odnos s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

Na upit novinara hoće li ostati ”ožiljci” u koaliciji zbog novonastale situacije, kazao je da je moguće da će ostati, ali da koalicija zbog toga može biti i efikasnija.

“Možda koalicija čak bude i efikasnija u želji da dokaže da može, mislim da je refleks inata proradio u SBB-u i mi ćemo dati takav odgovor, jer krajnje je vrijeme da narod osjeti konkretno da se nešto pomiče”, naglasio je Izetbegović.

Dodao je da se BiH vratila na evropski put, da su zabilježena nova radna mjesta u protekloj godini, ali da je to sve još nedovoljno.

Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić je kazao da je ta stranka i jučer razgovarala o koaliciji s SBB-om te da će to biti i danas na sjednici Kolegija.

“Jučer smo imali sastanak s posebnim akcentom na rad Vlade FBiH, reformski kurs, i ono što je pred premijerom i ministrima. Jučer smo razgovarali o koaliciji s SBB-om, o novim zadacima i onome što predstoji pred Federalnom vladom, kantonalnim vladama  i Vijećem ministara BiH kako bi predali aplikaciju za EU, ali i učinili dodatne iskorake koji su u Reformskoj agendi, a postavljaju se kao zadaća”, naveo je Sarajlić.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku