hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović: Formiranje nove koalicije neće ići brzo, male stranke traže previše !?

Bakir Izetbegović: Formiranje nove koalicije neće ići brzo, male stranke traže previše !?

31 Augusta
22:22 2015

Bakirovski771Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da formiranje nove koalicije na nivou Federacije BiH neće ići brzo jer su osnovna prepreka za to velike pretenzije nekih malih stranaka.On nije želio da navede koje stranke imaju velike pretenzije, odnosno pokušavaju dobiti više nego što im pripada, ali je ocijenio da je riječ o političkom trgovanju pozicijama.

“Naći će se kompromis. Rekli smo da ćemo ostatati pri ranijim obavezama i pri svemu onom što je SDA potpisala. Radiće se na tome kao što se radilo prošle sedmice i već je 90 posto posla obavljeno”, rekao je Izetbegović novinarima nakon sastanka Kolegijuma SDA.

Predsjednik SDA pojasnio je i stavove u vezi sa proširenjem koalicije u FBiH, ističući da je rekao da ona može biti proširena evenutalno sa SBB-om.

“Što se tiče SNSD-a, rekao sam da će nas radovati da imamo dogovor na nivou BiH koji je počeo u Mostaru. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je rekao da je imao razgovore u smislu pomirenja i bolje atmosfere, stabilizacije prilika, podrške reformskom putu i vrlo rado bismo da u tom smislu razgovaramo sa SNSD-om”, rekao je Izetbegović.

On kaže da je pogrešno shvaćena njegova ranija izjava u smislu uvođenja SNSD-a u Vladu Federacije BiH.

Izetbegović je najavio da će u petak, 4. septembra, u Banjaluci biti održana sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će se raspravljati o, kako je rekao, lošem položaju Bošnjaka i povratnika u Republici Srpskoj.

Predsjednik SDA najavio je da će se u petak, 4. septembra, u Banjaluci sastati sa koalicionim partnerima, odnosno sa predstavnicma Saveza za promjene.

Tokom današnje sjednice Kolegijuma SDA data je snažna podrška za hitno iznalaženje načina obnove proizvodnog procesa u “Krivaji” u Zavidovićima, a predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izvijestio je o rezultatima Samita u Beču u vezi sa infrastrukturalnim projektima vrijednim 300 miliona KM. Izetbegović nije želio da komentariše otvoreno pismo Šemsudina Mehmedovića, Senada Šepića, Salke Sokolovića i Sadika Ahmetovića koje, kako kaže, nije još imao proliku da pročita.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku