hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović : “Bosna i Hercegovina se mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti lagan plijen” (Video)

Bakir Izetbegović : “Bosna i Hercegovina se mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti lagan plijen” (Video)

17 Novembra
23:06 2018

Udruženje „Sedma muslimanska viteška oslobodilačka brigada“ obilježilo je 26 godina od formiranja ove brigade.Nakon obilaska i prijema za članove porodica šehida, te posjete mezaru rahmetli Alije Izetbegovića, danas je u sportskoj dvorani Bilmišće održana centralna svečanost.

Svečanosti su između ostalih prisustvovali i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH Šefik Džaferović.

Kako javlja Radio Sarajevo Bakir Izetbegović je rekao da se “Bosna i Hercegovine mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti lagan plijen”.

“Siromašni susjedi, Srbija i Hrvatska, troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj, a mi u svemu tome moramo držati balans. Ako budemo slabi, ako procijene da smo slabi, bit ćemo im lagan plijen”, kazao je Izetbegović i dodao da je BiH na pravom putu u vezi s naoružavanjem.

“Šansa je u namjenskoj proizvodnji. Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, radimo sve vrste municije, višecijevne bacače… Kada sam kazao da ćemo jačati namjensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože odmah su se zabrinuli u Beogradu. Mladi Izetbegović se usudio prijetiti da će se braniti BiH”, poručio je Izetbegović, pozdravljen ovacijama prisutnih.

Založio se za “jedinstvo patriota”, kako se više ne bi ponovila 1992. godina.

“Srbi se ujedinjuju prko Beograda i crkve, Hrvati preko HNS-a, a samo Bošnjaci pričaju o dodatnom razjedinjavanju. Ja ih ponovo pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski blok koji će sve ove sile držati pod kontrolom. Neka prestanu s unutarbošnjačkom prepirkom i svađom”, dodao je Izetbegović.

Inače, tokom obraćanja Amira Kubure, predsjednika Udruženja Sedme muslimanske brigade Zenica, zabilježen je manji incident.

” Amire, vidite li ko Vam sjedi u prvim redovima? Sramota! Ja sam išao prvi na liniju, a danas imamo veliko ništa od svega toga”, vikao je s tribina ogorčeni borac, negodujući zbog prisustva onih, kako je kazao, “koji su krivi što su borci danas na marginama i bore se za svoja prava na ulici”.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku