hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Hadžiomerović : Kompletno rukovodstvo SDP mora odgovarati za poraz i krenuti ka demokratizaciji stranke !? (Video)

Bakir Hadžiomerović : Kompletno rukovodstvo SDP mora odgovarati za poraz i krenuti ka demokratizaciji stranke !? (Video)

15 Oktobra
06:47 2014

BakirHadž4U prvom intervju nakon izbornog poraza Bakir Hadžiomerović je obzanio da ostaje u politici i SDP-u, te da će se zagalagati za demokratizaciju stranke u kojoj će, po uzoru na neke druge evropske stranke socijaldemokratske orijentacije svi članovi izabrati novog predsjednika i rukovodstvo stranke.
„ Kompletno rukovodstvo SDP mora odgovarati za poraz i krenuti ka demokratizaciji stranke. To drugim riječima znači da moramo hitno pristupiti izboru novog rukovodstava po principu „jedan član stranke, jedan glas“. Da kompletno članstvo izabere novog predsjednika i rukovodstvo stranke. To je minimum koji treba napraviti. I da se razumijemo, nije samo jedan ćovjek kriv za ovu situaciju, Zlatko Lagumdžija ima svoju odgovornost za ovakav rezultat ali ovo je i poraz čitavog rukovdstva. Zbog ideje ljevice, moramo učiniti sve da se demokratizira SDP i nađe svoj put za budućnost“, ovo su dijelovi iz intervjua Bakira Hadžiomerovića datom Face TV neposredno nakon objave rezultate izbora koji su označili veliki poraz SDP-a na tek održanim izborima. (Kliker.info-Depo)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku