hamburger-icon

Kliker.info

Bakir brani Aliju i prijeti tužbom Dodiku : “Moj otac je tokom Drugog svjetskog rata bio pripadnik samo jedne vojske, i to partizanske”

Bakir brani Aliju i prijeti tužbom Dodiku : “Moj otac je tokom Drugog svjetskog rata bio pripadnik samo jedne vojske, i to partizanske”

27 Novembra
15:01 2014

Bakiralija21Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića najoštrije je demantirao i odbacio izjavu Milorada Dodika datu dnevnom listu Glas Srpske tvrdeći da su lideri SDS-a “podanici Bakira Izetbegovića koji polaže vijenac na spomenik Titovih partizana, a otac mu je bio u Handžar diviziji koja je klala i ubijala Srbe”..”Brutalna je neistina da je Alija Izetbegović bio pripadnik tzv. Handžar divizije.

Istina je da je Alija Izetbegović tokom Drugog svjetskog rata bio pripadnik samo jedne vojske, i to partizanske, kao osamnaestogodišnji mladić”, navode iz Izetbegovićevog kabineta.

“Općepoznata je činjenica da je njegov cijeli život, ukupni politički, intelektualni i društveni i angažman bio posvećen borbi za univerzalne humanističke vrijednosti – antifašizam, demokratiju, slobodu i jednakost svih ljudi  bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, političko opredjeljenje ili ideološku orijentaciju.Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH zahtijeva od Milorada Dodika da se javno izvini zbog izrečenih neistina. Ako to ne učini, svoje tvrdnje morat će dokazivati pred nadležnim sudom pred kojim će odgovarati za klevetu”,stoji u saopštenju.(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku