hamburger-icon

Kliker.info

Bajramska poruka hafiza Bugarija: Sreća je u nama samima, odnosu prema drugom i drugačijem (Video)

Bajramska poruka hafiza Bugarija: Sreća je u nama samima, odnosu prema drugom i drugačijem (Video)

05 Jula
01:20 2016

Bugari7Povodom nadolazećeg ramazanskog Bajrama hafiz Sulejman Bugariji uputio je poruku svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti koja je objavljena na njegovoj oficijelnoj web stranici.Hafiz Bugari je u svom govoru između ostalog govorio o sreći, poštivanju drugoga i drugačijeg, te miru.

“Neka je Allahov mir i spas na sve vas, dragi postači. Namjerno sam rekao dragi postači, misleći na svakog čovjeka i na svaku dušu, jer svi u biti poste. Svjesno ili nesvjesno. To je zadatak čovjekov, na ovom prolaznom svijetu, da posti od negativne akcije i reakcije. To je smisao, poruka, posta koji je naređen svim vjernicima, svim ljudima, da ostvare svijest kojom će osigurati svoj život, pronaći sreću i postići sreću svakog trena.

Moramo priznati da se ljudi gube kao da im je sreća daleko od njih. Dopustili su neznanjem, odnosno površnim i polovičnim znanjem, da izgube originalnost, otvorenost i smisao za život, da izgube sreću. Sreća je u nama samima, odnosu prema drugom i drugačijem. Odnos najljepši, oslobođen od svega što može uznemirit tog drugog. To je u biti definicija vjernika.“

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku