hamburger-icon

Kliker.info

Azra Hadžiahmetović: Silajdžić sam odlučuje o svom povratku u politiku

Azra Hadžiahmetović: Silajdžić sam odlučuje o svom povratku u politiku

28 Aprila
13:21 2014
azrahadyz4Povratak Harisa Silajdžića u aktivan politički život i Stranku za Bosnu i Hercegovinu koju je Silajdžić i osnovao sve je izvjesniji, otkrivaju izvori iz ove stranke, prenosi novinska agencija Patria (NAP).Nedavno je i Kantonalno vijeće Sarajevo SBiH uputilo pismo Harisu Silajdiću u kojem ga poziva da se vrati u aktivni politički život u BiH te da ponovo zauzme svoju funkciju na čelu te stranke.Kako sazanje NAP Silajdžić je u svakodnevnom kontaktu s čelnim ljudima iz SBiH koji u razgovorima s njim predlažu da se Silajdžić kandidira za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima u oktobru.

Azra Hadžiahmetović, poslanica SBiH u Predstavničkom domu PSBiH u izjavi za NAP je kazala da unutar stranke ima mnogo zahtjeva za povratak Silajdžića u SBiH i da su se zahtjevi manifestirali na različite načine.”Bilo je dakle i to pismo podrše, ali generalno veliki broj članstva želi povratak gospodina Silajdžića u aktivan politički život, što bi bilo jako dobro”, kazala je Hadžiahmetović dodajući da je odluka isključivo na Silajdžiću.Hadžiahmetović dodaje i da bi Strana za BiH trebala održati kongres stranke, ali da nije sigurna kada će se to desiti i da li će biti uskoro.Haris Silajdžić povukao se s političke scene u BiH nakon Općih izbora 2010. godine. Ali, ni tada nije rekao kako definitivno napušta politiku i SBiH. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

5 0 komentara

 1. Adnan Koljindar
  Adnan Koljindar 28 Aprila, 17:10

  ef. Silajdjic se nije pokajao niti povukao svoj potpis sa Daytonskog nesporazuma. Ako je prisiljen da potpise ima sve pravo da se pokaje za shtetu koju je pocinio Republiki BiH, Boshnjacima i ostalim lojajnim gradjanima. Ja smijem da se kladim da se ef. Silajdic vraca da bi dokrajcio onoshto je ostalo od BiH.

  Odgovori
  • Kamberley
   Kamberley 25 Avgusta, 05:14

   Now I'm like, well duh! Truly thnaufkl for your help.

   Odgovori
  • Sagi
   Sagi 26 Avgusta, 17:21

   My hat is off to your astute command over this tooa-cbrivp!

   Odgovori
  • Jawaya
   Jawaya 10 Aprila, 19:20

   Poštovani, za svako dijete koje uloži svoj trud, vriemje i odricanje, istom treba odati priznanje i iskreno čestitati. S tim u vezi, želim čestitati i Heni Mešić na oborenom rekordu jer se zaista radi o dobrom i perspektivnom plivaču. Bez obzira o čemu se raspravljalo, djeca i njihovi uspjesi ne bi trebali biti tema nikakvih prepucavanja i o njima treba govoriti samo u afirmativnom smislu. Ovom prilikom želim čestitati na još jednom rekordu, i to gospodinu Mešiću, na ponovom obaranju istog, u iznošenju gluposti i nebuloza. Ipak se radi o rekorderu bez konkurencije koji će nas, vjerujem, i ubuduće razveseljavati obaranjem još ponekog rekorda. Jer, znate kako kažu, ljudskoj gluposti nikad kraja. Za kraj, da ipak ne bismo bili degutantni kao sam gospodin Mešić, iskreno se nadam, da je njegov objavljeni tekst dobio sva potrebna odobrenja prije objave.

   Odgovori
 2. Probir
  Probir 25 Avgusta, 20:27

  Miroslave, mislim da i Vi i ja veoma slncio razmisljamo, i zaista mislim da smo na istoj stranimene zulja zbog drugih sto se veoma cesto na mome djetetu spomene legalnost, a ima nebrojeno vidljivijih i evidentno bitnijih problema, koje ljudi koji su ZAPOSLENI u plivanje NE NAMJERAVAJU rijesiti:dijeca listom nisu ili uopste ili adekvatno registrovana,roditelji listom, odnosno nisu nikako, upoznati ni sa cim sta samo plivanje a kamoli treniranje plivanja nosi, dobrog ali i loseg nosi sa sobom, niti sportski dio niti zdravstveno nit sportski niti takmicarskidjeca listom ili uopste nemaju ili imaju formalna lijecnicka uvjerenja,postoje klubovi i treneri gdje im djeca od 7, 8, 9 i 10 godina intenzivno plivaju iz dana u dan po 2 do 2 i po sata, sto je priznacete osim suludo i izrazito izrazito opasno (!!!),niti jedan od saveza a ima ih nebrojeno nema svoju web stranicu, niti je ne namjerava imati, ne postoji mjesto gdje se mogu procitati pravila za sudije, za plivace, za trenere, za klubove, za treninge, za takmicenja, za bilo sta odredbe, statuti itd itd, nista nema, nema odgovora na mailove, ne odgovora telefonske poziveali postoje ljudi, veomaodreden broj ljudi, sa veoma odredenim imenima i prezimenima, koji uredno godinama i desetljecima uzimaju novac za to, i to po nebrojeno osnova, plate, apanaze, premije, donacije, dnevnice itd itdi to je na njihovu sramotu, ali tragedija je da su svi medusobno izvezani i nenamjeravaju svoja nicim zasluzena mjesta prepustiti nekome ko bi to makar i jedni dijelom svoje savjesti i profesionalnosti to makar i prosjecno obavljao svakog od njih sam pismeno obavijestio cime mislim da sam ostecen kad sam doveden u odvratnu situaciju, sta je uradeno, a sta nije uradeno sa mojim djetetom i sa nama, i niko od njih nije ni pokusao reagovati, niti su im odgovrili a ako sam nekoga i dobio na telefon rekli su da nije do njih, da ne znaju nista, da nemaju pojma itd itd ovako ostaje da je jedino bitno mojoj kcerci uzeti njenih 6 prvih isplivanih drzavnih medalja ili osporiti joj za 10 sekundi pomjereni drzavni rekord nakon 8 vec otprije isplivanih trka u 2 dana, eto to su problemi bh plivanja, a ovamo/ ostalo je sve savrsenomisli li iko da ce recimo sad neko od tih i takvih likova koji su tu zbog djece ko sto je izmedu ostalih i moje, nazvati me, pitati treba l djetetu stipendija, kupaci, kapica, bombona, cestitka za novu godinu ???i ostace savrseno, ali eto, zbog toga i zbog takvih, i u plivanju smo, kao i svemu drugome, tu gdje jesmo NIGDJE

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku