hamburger-icon

Kliker.info

Avaz ; Tužit ćemo Rafija Gregorijana i tražiti oštetu od najmanje 50 miliona eura

Avaz ; Tužit ćemo Rafija Gregorijana i tražiti oštetu od najmanje 50 miliona eura

31 Oktobra
07:01 2009

Kompanija "Avaz" tužit će prvog zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana i Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH tražeći sudsko obeštećenje od najmanje 50 miliona eura.  Kako je saopćeno iz "Avaza", povod za tužbu jeste razotkrivanje navodne OHR-ove šeme kriminalne bošnjačke grupacije, u koju je uvršten i osnivač "Avaza" Fahrudin Radončić."Povodom razotkrivanja montiranih i prljavotvorničkih šema o navodnom postojanju kriminalnih bošnjačkih grupacija u koje su svrstani čak i vjerski lideri ili prijatelji naše zemlje kao što je devedesetogodišnji Austrijanac Pavao Urban, ‘Avaz’, kao najveći izdavač u BiH, obavještava javnost da će zbog nedopustivog i ničim argumentiranog pokušaja rušenja naše poslovne vjerodostojnosti podnijeti krivičnu prijavu protiv Gregorijana i gospodina Erika", navodi se u saopštenju ove kompanije.

"Dnevni avaz" je, prenoseći pisanje magazina "Global", a oba su dio medijske grupacije "Avaza", objavio jučer da je OHR kreirao i diplomatama u BiH prezentirao šemu navodne kriminalne bošnjačke organizacije. "Avaz" navodi da su autori ove šeme prvi zamjenik visokog predsjednika i izvjesni Erik."Njih dvojica su na kriminalan način teško zloupotrijebili svoje funkcije i mandat OHR-a. Uz angažiranje referentnih advokatskih kancelarija u Vašingtonu i Evropi, kompanija ‘Avaz’ će dodatno tražiti sudsko obeštećenje od OHR-a od najmanje 50 miliona eura. Monstruozne montaže i vaninstitucionalne interne optužbe lažnog tipa o poslovnim šemama i transakcijama koje nikada nisu postojale, niti su uopće bile moguće, plasirane su diplomatskom koru u Sarajevu u ime OHR-a", navodi se u saopćenju kompanije "Avaz".

Ističu da će motive teških insinuacija na štetu kompanije "Avaz" utvrditi nadležni europski i američki sudovi "od kojih će biti tražena i adekvatna osobna financijska odšteta od spomenute gospode Gregorijana i fantomskog Erika".Iz Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice naveli su da su "Dnevni avaz" i "Global" objavili priče koje su javno povezali s OHR-om."Ono što su objavili izgleda kao grafički prikaz izvještavanja iz javnih izvora kroz nekoliko posljednjih godina. Visoki predstavnik duboko i iskreno žali zbog bilo kakve neugodnosti ili neprijatnosti izazvane objavljivanjem ovih članaka", kazala je Ljiljana Radetić, glasnogovornica OHR-a.Komentar Rafija Gregorijana jučer nismo uspjeli dobiti. (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku