hamburger-icon

Kliker.info

Asmir Begović : Moj otac želi da branim za BiH!

Asmir Begović : Moj otac želi da branim za BiH!

24 Juna
04:27 2009

Asmir Begović, golman Portsmuta, u avgustu će debitirati za bh. reprezentaciju! Naravno, ukoliko NSBiH do tada sredi neke "sitnice" oko promjene sportskog državljanstva. Poznavajući praksu ljudi iz NS BiH, koliko su "ažurni", ta bi "sitnica" mogla prerasti u problem. U do sada nebrojeno puta, pokazali su se aljkavim, sporim, nezainteresiranim, zbog čega smo izgubili brojne talente…Ipak, raduje nas optimizam i naglašena želja samog Begovića, koji se nalazi na odmoru u Hejbrunu (Njemačka).

– Odmaram se u krugu porodice ovdje. Mislio sam doći na koji dan u Sarajevo, gdje također imam familije, ali male su šanse, jer mi uskoro počinju pripreme. Ne znam ni koji će nas trener voditi u narednoj sezoni, jer je promijenjen dosadašnji šef – izjavio je za "San" Asmir Begović.

Zanima nas kako je tekao razgovor sa bh. selektorom Miroslavom Blaževićem?- Bio je to korektan, kratak i konkretan razgovor. Drago mi je što me nazvao Blažević.

Kako je završio razgovor, nije selektor valjda pitao samo za zdravlje..?      – Naravno da nije. Razgovarali smo o mom statusu. Složili smo se da je najbolje da sačekamo. Ustvari, treba riješiti neke tehničke probleme.

Da li vam je selektor najavio poziv?- Jeste! Rekao mi je da je nova utakmica bh. reprezentacije negdje u avgustu i da će me pozvati.

Znači, dolazite?- Kod mene nema dileme, ali mora bh. Savez obratiti FIFA-i. Mislim da i ja trebam poslati neku izjavu kako ubuduće želim igrati za bh. reprezentaciju. Sve to mora proći proceduru, jer sam se u FIFA-i vodio kao kanadski reprezentativac.

Pretpostavljamo da Vas iz Kanade ne žele tek tako pustiti?   – Zvali su me za turnir zemalja Golfskog zaljeva, međutim odbio sam. Moguće da su to shvatili kao moj oproštaj od kanadskog dresa. Nisam imao nikakvog pritiska sa te strane.

Pruža vam se mogućnost da naredne godine u ovo doba sa bh. reprezentacijom budete sudionik SP u Južnoj Africi?- Drago mi je zbog takve mogućnosti, pogotovo što ću biti sa velikim igračima, kao što su Džeko, Misimović, Spahić, Ibišević… I moj otac, kao i sva moja familija, priželjkuje da branim za BiH, za zemlju gdje sam rođen – izjavio je za "San" Asmir Begović (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku