hamburger-icon

Kliker.info

ASDA: Vrijeme je za Zvizdićev odlazak

ASDA: Vrijeme je za Zvizdićev odlazak

25 Jula
13:44 2017

Rad Vijeća ministara, na čijem je čelu Denis Zvizdić koji u ovoj instituciji poslušno sprovodi politiku svoje stranke, najbolji je pokazatelj koliko je za BiH i njene građane loša i pogubna politika SDA, smatraju u ASDA. Predstavnici opozicionih stranaka u Zastupničkom domu parlamenta BiH nisu podržali rad Vijeća već su bili vrlo kritični prema radu ove institucije.

Opozicija je za smjene

Dovoljno je kazati da jeovo Vijeće ministara predvođeno Denisom Zvizdićem u izvještajnom periodu utvrdilo najmanji broj prijedloga zakona što je, navodi Saša Magazinović, najgori učinak od perioda 1998. godine, dodavši da Zvizdić puno priča a malo radi.

„Smatramo da je izvještaj o radu Vijeća ministara nepotpun, jer ne sadrži jednu vrlo bitnu stavku, a to je ostavka predsjedavajućeg Denisa Zvizdića. Ovakav katastrofalan učinak Vijeća direktna je posljedica SDA politike koja iz godine u godinu pokazuje kako joj uopće nije stalo do građana, već samo do ličnog interesa i interesa skupine pojedinaca koji vode porodično-klansku politiku.“, kaže Admir Hadžipašić, generalni sekretar A SDA.

Bitno je istaći da su prihodi jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje u konstantnom porastu, te da su u 2016. godini u odnosu na 2013. godinu porasli za 718 miliona.

„S obzirom da su ukupni bruto prihodi u stalnom porastu, zaista čudi zašto Vijeće ministara uporno predlaže zakonska rješenja kojima bi se zahvatio novac građana i povećala cijena života sve siromašnijih kategorija stanovništva.“, pita se Jasmin Emrić, zastupnik (A SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Vrijeme je za Zvizdićev odlazak

Da je Zvizdićeva i SDA politika pogrešna, dokaz je, navode iz ove stranke, i činjenica da zakon o akcizama nije dobio potrebnu većinu glasova zastupnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, a niti podršku koalicionih partnera. Nezadovoljstvo radom Zvizdića posebno je poraslo zbog ne potpisivanja sporazuma o transportnoj zajednici.

Telefonske sjednice u posljednjim momentima upropastile su veliki trud i rad na ovim projektima, jer nije bilo dovoljno glasova ZA.  Obaranjem ovog sporazuma Bosna i Hercegovina je ostala bez višemilionskih sredstva koja su mogla biti osigurana putem apliciranja na evropske fondove, a kako je nedavno izjavio Ismir Jusko, ministar saobraćaja i komunikacija – nije stvar samo u do sada dobivenim sredstvima, već u budućim sredstvima koja bi mogla biti izgubljena ovim propustom.

A propusti Denisa Zvizdića se samo nižu. Mali broj predložinih zakona, pad zakona o akcizama u nekoliko navrata, te izostanak implementacije brojnih projekata samo su neki od razloga nezadovoljstva parlamentaraca i građana radom predsjedavajućeg Vijeća ministara. Zaključak opozicije je vrlo jasan „Zvizdiću, idi!“

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku