hamburger-icon

Kliker.info

Asadova vojska uz pomoć Rusa i Irana u ofenzivi : Ppredsjednik Sirije za pobunjenike ima ‘velikodušnu’ ponudu

Asadova vojska uz pomoć Rusa i Irana u ofenzivi : Ppredsjednik Sirije za pobunjenike ima ‘velikodušnu’ ponudu

03 Oktobra
06:21 2016

A child reacts inside a field hospital after airstrikes in the rebel held Douma neighbourhood of Damascus, Syria. REUTERS/Bassam Khabieh

Sirijska vlada i njihovi saveznici napreduju u Alepu provodeći sedmodnevnu ofenzivu kako bi zauzeli područja grada pod nadzorom pobunjenika nakon desetaka zračnih napada izvedenih prošle noći.

Sirijska vojska poručila je pobunjenicima da napuste položaje te im ponudila siguran prolaz i zalihe pomoći.Sirijske snage uz podršku milicija koje potpomaže Iran i uz ruske zračne udare pojačale su napade kako bi zauzele cijeli podijeljeni grad nakon propasti primirja prošli mjesec

Sirijski opservatorij za ljudska prava i sirijska vojska objavili su u nedjelju da su vojska i njezini saveznici napredovali prema jugu od izbjegličkog logora Handarata sjeverno od Alepa zauzimajući bolnicu Kindi i dijelove industrijske zone Šukaif.

Opservatorij je objavio da se zračni napadi i granatiranje nastavljaju u nedjelju te da se žestoke borbe vode duž linije razdvajanja koja dijeli grad na dva dijela.

“Visoko vojna komanda poziva naoružane borce u istočnom dijelu Alepa da napuste područje te puste stanovnike da žive svojim normalnim životima”, prenosi izjavu vojske državna novinska agencija SANA.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku