hamburger-icon

Kliker.info

Armin Cibra,svjedok : Kako sam proveo deset najtežih godina uz Fahrudina Radončića ?

Armin Cibra,svjedok : Kako sam proveo deset najtežih godina uz Fahrudina Radončića ?

16 Aprila
04:59 2015

Cibra12Armin Cibra, dugogodišnji vozač i pratilac Fahrudina Radončića, drugi je uposlenik kompanije Avaz, nakon Šejle Jugo-Turković, koji će, po svoj prilici, svjedočiti protiv nekadašnjeg poslodavca.Bivšeg policajca i obavještajca Cibru ranije su saslušali istražitelji EULEX-a, koji na Kosovu vode istragu protiv kriminalne organizacije Nasera Kelmendija, a najkasnije za mjesec dana trebao bi se pojaviti i na Osnovnom sudu u Prištini, u svojstvu svjedoka Tužiteljstva.

I mada je sadržaj iskaza Armina Cibre još uvijek tajna, novinari su Dnevnog avaza „ekskluzivno“ objavili dijelove njegovog svjedočenja.

„Armin Cibra je nedavno dao izjavu, i to s osam godina zakašnjenja, da je tobože baš on vozio Fahrudina Radončića i da se Radončić pred njim hvalisao da je Ramiz Delalić Ćelo eliminisan, dan nakon ubistva“, piše u tekstu Dnevnog avaza (u srijedu, 15. aprila), uz napomenu kako lideru Saveza za bolju budućnost i izaslaniku u Domu naroda Parlamenta BiH ponovno „podmeću“ svjedoci upitnog kredibiliteta.

Prošlog je mjeseca, podsjetimo, na suđenju Naseru Kelmendiju svjedočila bivša novinarka Expressa i nekoć bliska Radončićeva suradnica Šejla Jugo-Turković, koja je na račun nekadašnjeg šefa iznijela brojne teške optužbe.I mada novinari Avaza nisu objasnili zašto je Armin Cibra, za kojeg tvrde da je bio uposlenik bošnjačke tajne službe AID-a, osuđeni prijestupnik i kradljivac, uopće zaposlen kao vozač i pratilac Fahrudina Radončića (?), u opširnom tekstu se navodi da je otkaz dobio zbog prevara.

Doskorašnjeg vozača u Avazu optužuju i da je, nakon prekida radnog odnosa, nastavio potkradati kompaniju, da je u firmama Makbel trade i Djeem trans uzimao automobilske gume i servisirao privatno vozilo, kao i da je otkaz dobio zbog više propusta u radu i stalnih sukoba s kolegama.

„Ja sam 2004. godine počeo raditi kao vozač predsjednika Uprave Avaza Fahrudina Radončića. Nisam bio jedini, jer Radončića voze i čuvaju četiri tima, odnosno, ukupno osam ljudi. Nikada nisam obavljao drugi posao, osim Radončićevog vozača i pratioca, i bio sam zadovoljan sve dok nisam postao meta“, objašnjava Armin Cibra, koji se obratio Slobodnoj Bosni, navodeći da su o njemu objavljene sve same laži i izmišljotine.

 

Premda ne negira da je prije dvanaest godina dobio otkaz u tadašnjoj Federalnoj obavještajno-sigurnosnoj službi (FOSS-u), Cibra kaže kako se u Avazu zaposlio po preporuci i da je uživao povjerenje svog šefa sve do jula 2014., kada mu je na Marijin Dvoru obijen privatni automobil Golf.Prema njegovim tvrdnjama, nepoznati lopovi su tada na njegovom vozilu napravili veliku štetu i, između ostalog, ukrali službeni pištolj, što je uredno evidentirano u Policijskoj upravi Centar – Sarajevo.Iako je pokušaj krađe automobila odmah prijavio policiji, lopovi nikada nisu pronađeni, ali su zato Arminu Cibri počele pristizati prijeteće poruke.

(Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku